Antimikrobiális üvegport fejlesztett ki az LG

forrás: Prím Online, 2024. május 30. 12:44

Az LG Electronics (LG) fejlett anyagokkal foglalkozó üzletága PuroTec néven egy új antimikrobiális üvegport vezetett be. Az innovatív anyagot a termékhigiénia megőrzésének céljából tervezték, és felhasználása igen sokrétű.

Az anyag neve a Pure (tiszta), Protect (védelem) és Technology (technológia) szavak összevonásából származik. A gombásodásgátló és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező PuroTec megakadályozza a mikroorganizmusok elterjedését és az ezzel járó szagokat. Az üvegport különböző anyagokba – például műanyagokba, festékekbe és gumiba – lehet beépíteni. A tartós antimikrobiális anyag kémiailag stabil és jól tűri a hőingadozást is, valamint nem színeződik el.

 

Az LG először 1996-ban kezdte el az antimikrobiális üvegpor fejlesztését, és mára mintegy 219 szabadalommal rendelkezik az üvegpor gyártásával és alkalmazásával kapcsolatban. A vállalat az antimikrobiális üvegport a dél-koreai Changwonban található LG Smart Parkban gyártja, amelynek éves termelési kapacitása 4500 tonna. Idén a vállalat az üvegpor értékesítését olyan jelentős ázsiai piacokra terjeszti ki, mint Kína, Vietnám és India, és éves szinten több mint 700 százalékos forgalomnövekedésre számít.

 

 

Az LG a jövőben jelentősen növelni kívánja a fejlett anyagokkal foglalkozó üzletágát, ennek megfelelően nemzetközi kiállításokon mutatja be a PuroTec-et a potenciális globális ügyfeleknek. 

 

A PuroTec nemrég elnyerte az „Év Innovációja” díjat a Chinaplas kiállításon, Ázsia legnagyobb műanyag- és gumiipari kiállításán Sanghajban. Az LG ebben a hónapban az Egyesült Államokban, Orlandóban is bemutatta a terméket a National Plastics Exposition (NPE) kiállításon, amelyet a világ három legnagyobb műanyagipari eseménye között tartanak számon.

 

 

„Elkötelezettek vagyunk a fejlett anyagokkal foglalkozó üzletágunk felépítése mellett, és biztosak vagyunk benne, hogy ez új lendületet hoz majd B2B üzletágunk, az üzleti megoldások divízió számára” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG Electronics háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „További beruházásokkal támogatjuk a kutatás-fejlesztést, hogy növeljük az üvegport tartalmazó anyagok hatékonyságát és minőségét, és új alkalmazási lehetőségeket tárjunk fel a háztartási készülékek kategóriájában és azon túl.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30