Díjmentes Otthonfelújítási Program tanácsadást indít a Mapei

forrás: Prím Online, 2024. június 4. 18:59

Az alprogram célja, hogy támogassa az érdeklődőket a felújítás megtervezésében, a pályázat sikeres benyújtásában és a felújítás zökkenőmentes kivitelezésében. A vállalat szerint van pozitív oldala annak, hogy eltolódik az új Otthonfelújítási Program indulásának határideje, mivel így több idő jut a felkészülésre. Érdemes kihasználni ezt a pár hetet a pályázat és a felújítás előkészítésére. A Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb teendőket.

Mindenekelőtt ellenőrizni kell a jogosultságot. Nézzük meg, hogy rendelkezünk-e az ingatlan tulajdoni lapjával, az építés évét igazoló iratokkal. Ha az ingatlan közös tulajdonban van, győződjünk meg arról, hogy minden tulajdonos hozzájárul a felújításhoz. Ezek után kezdhetjük el a pályázat előkészítését.

 

“Első lépésként javasolt energiahatékonysági állapotfelmérést és felújítási tervet készíttetni szakember bevonásával. Az energiahatékonysági vizsgálat során megismerhetjük, hogyan lehet a legjobban javítani az ingatlan energiafogyasztását. Ez amellett, hogy segít eldönteni, milyen felújítást végezzünk és pályázzunk meg, azért is nagyon fontos, mert a felújítással legalább 30 százalékos energiamegtakarítást kell elérni. Egy ilyen terv ezt nagymértékben elősegítheti” – tanácsolja Markovich Béla.

 

Kérjünk ajánlatokat minél előbb

 

A sikeres kivitelezés érdekében elengedhetetlen, hogy időben kérjünk be ajánlatokat szakemberektől. Ezzel nemcsak a munkálatok várható költségeit ismerhetjük meg, hanem lehetőségünk nyílik összehasonlítani a különböző szakemberek árait és referenciáit. Érdemes több szakembertől is ajánlatot kérni, így biztosítva, hogy a legjobb ár-érték arányban választhassunk. Az ajánlatkérések során részletesen ismertessük a felújítási terveket, a kívánt anyagokat, hogy a szakemberek pontos és reális árajánlatot adhassanak. Ne felejtsük el ellenőrizni a referenciákat és a szakmai tapasztalatot, hogy kiszűrhessük a kóklereket.

 

 

Készítsünk költségtervet

 

Alaposan gondoljuk át, hogy ha hozzáfogunk az energiahatékonysági felújításhoz, az további munkákat vonhat maga után, melyek nem tartoznak a támogatott feladatok közé. Például egy gázkazán cseréje együtt jár a festéssel és akár kisebb-nagyobb kőművesmunkákkal. Ezeket is tervezzük meg előre, hogy ne érjen meglepetésként. Továbbá tervezzünk pótköltségvetést a váratlan kiadások fedezésére.

 

Figyeljük a pályázati híreket

 

Végül, nagyon fontos, hogy alaposan meg kell ismerni a program részleteit. Járjunk nyitott szemmel, kísérjük figyelemmel a média híradásait, mert hétről hétre új információk jelennek meg a pályázatról. Minél többet tudunk, annál jobban fel lehet készülni a pályázat kiírására.

 

Bár a pályázatírás elsőre egyszerűnek tűnhet, a szakértői segítség igénybevétele jelentősen növelheti a siker esélyét. A Mapei egy e-bookot készített a témáról, és rendszeresen friss információkat küld az érdeklődőknek e-mailben. Ha bizonytalanok vagyunk, mindenképp érdemes szakértők támogatását kérni a pályázat elkészítéséhez.

 

A program honlapja: https://otthonfelujitastamogatas.hu

Kulcsszavak: Mapei Mapei Kft.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az SAP Hungary és a Gábor Dénes Egyetem

Hosszú távra szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, az SAP Hungary, és a sokrétű IT és gazdasági képzési portfólióval rendelkező, innovációban élen járó Gábor Dénes Egyetem. Az együttműködési szerződést az egyetem tanévnyitó ünnepségén írta alá Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója és Dr. Dietz Ferenc, a Gábor Dénes Egyetem elnöke.

2024. szeptember 16. 11:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27