A bankok is drukkolnak a labdarúgó válogatott sikeréért

forrás: Prím Online, 2024. június 18. 09:54

Nagyon megdobná a magyar labdarúgó válogatott németországi sikere az áruhitelezést – épp ezért a kereskedők és a bankok is szurkolnak azért, hogy a magyar válogatott kiköszörülje a svájci bicska okozta csorbát Németország ellen – vélekedik Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője a sorsdöntő mérkőzés előtt. 

Történelmi rekordra juthat az első fél év végére a hazai áruhitelpiac, hiszen a labdarúgó Európa-bajnokságot övező komoly érdeklődés és a kereskedői-banki akciók miatt egész biztosan komoly forgalmat bonyolítanak le majd júniusban is a forgalmazók. Márpedig – emlékeztet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője – az év első négy hónapjában eddig példátlan mértékű, 13,1 milliárd forintnyi áruhitelt vettek fel az emberek. Ez az összeg közel 19 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi szintet. Arra sem volt még példa, hogy az év első négy hónapjában az 50 ezret meghaladja az áruhitel igénylők száma – márpedig április végéig 51 000-nél is több szerződést kötöttek áruhitelre a finanszírozók és az ügyfelek.

 

A meccsnézés megdobja a keresletet

 

Gergely Péter szerint az áruhitel iránti kereslet jellemzően a karácsony közeledtével – október végétől december közepéig – fut csúcsra, az év első fele általában kisebb keresletet generál. Ugyanakkor azokon a nyarakon, amikor komoly sportesemény – elsősorban a labdarúgó világ- vagy Európa-bajnokság van –, akkor a nyári hónapokban is megugrik a kereslet a műszaki cikkeket árusító kereskedőknél. Elsősorban nagyképernyős tv-ket, projektorokat, illetve laptopokat, tableteket vásárolnak előszeretettel a szurkolni vágyók. 

 

A BiztosDöntés.hu szakértője szerint az idei év abból a szempontból is rendkívüli, hogy a magyar labdarúgó válogatott ezúttal egyenes ágon jutott ki a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. S bár az első mérkőzésen kellemetlen vereségbe szaladt a csapat Svájc ellen, az előttünk álló héten még javíthat és a hátralévő két mérkőzésen (Németország és Skócia ellen) elérheti célját, azaz a nyolcaddöntőbe jutást. Ez egyébként jótékonyan hatna a további áruhitel keresletre is, épp ezért a finanszírozók és a kereskedők is szorítanak a válogatott sikeréért. 

 

biztosdontes.hu

 

Az EB-re időzített ingyenhitel-akciók

 

A minden nap közvetített meccsek okán a vevők egész júniusban fokozott érdeklődést tanúsíthatnak majd az áruhitelek iránt – a forgalom csak júliusban, az utolsó meccsek előtt lanyhul majd az eddigi tapasztalatok szerint. A fentiek miatt számos kereskedőnél fut a bankokkal közös, 0 százalékos THM-es (teljes hiteldíj-mutatós) akció, ahol az ügyfelek jellemzően 6-24 hónapos kamatmentes kölcsönre vehetnek műszaki készülékeket. 

 

Már online is elérhető az áruhitel

 

Ami a korábbi évekhez képest újdonság, hogy más fogyasztási hitelekhez hasonlóan idén nagyon sokan már online vásárolják meg a kiszemelt eszközöket. Ezért a személyi kölcsönökhöz hasonlóan már az áruhiteleknél és ki kellett dolgozniuk a finanszírozóknak az online vásárláshoz kapcsolódó, teljesen digitálisan igényelhető áruhitelt, ahol a bank jóváhagyása – a szükséges iratok feltöltését követően – pillanatok alatt megtörténhet. Aligha meglepő ezért – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu szakértője –, hogy ma már több esetben találunk külön, az online vásárlóknak meghirdetett speciális akciókat. A legnagyobb műszaki kereskedő cégek közül a MediaMarktnál az MBH, az Emag online áruházában pedig az OTP Bank kínál speciális online áruhitel akciót a foci EB ideje alatt. 

 

A nyári sportprogram július-augusztus fordulóján a párizsi olimpiával folytatódik, amikor Gergely Péter szerint a szurkolás kellékei mellett a közelgő iskolai szezon eszközeinek beszerzéséhez is többen igénybe vehetnek majd áruhitelt. 

Kulcsszavak: BiztosDöntés.hu

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stabilizálódást mutat a pénzügyi vezetők előrejelzése: a legtöbben nem terveznek átszervezést

A pénzügyi vezetők (CFO-k) 70%-a nem tervezi átszervezni pénzügyi osztályát a következő két évben – állapítja meg a Deloitte 2024-es közép-európai CFO-felmérésének kiegészítő tanulmánya, amelyben a szakértők a pénzügyi osztályok belső működését és változó szerepeit vizsgálták.

2024. július 22. 13:27

A mesterséges intelligenciával tuningolt névjegykártyák piaci robbanás előtt állnak

A vállalkozások közel 30 százaléka már most is a mesterséges intelligencia technológiáját használják a névjegykártyák készítéséhez, amelyben további 10 százalék növekedésre számítanak a 2032-ig – derül ki a Card in Move, hazai alapítású digitális névjegykártya gyártó cég összefoglalójából.  Az AI forradalmasítja a névjegykártyák világát, új szintre emelve a személyes és üzleti kapcsolatok ápolásának módját. Az AI-alapú tervezési megoldások a környezetkímélő szerepükön túl automatizálják a kapcsolatteremtés mögötti adminisztrációt, hiszen képesek egyből CRM rendszerbe importálni az újonnan megszerzett kontaktokat.

2024. július 22. 11:50

Az Optimus Solutions az első viszonteladói partner az ABB Value Provider programjában

Az isztanbuli székhelyű Optimus Solutions Teknoloji lett az első kiemelt viszonteladói partner („csatornapartner”), amely tanúsítványt szerzett az ABB Value Provider programjában, mind a KNX-, mind a fűtést, szellőzést és légkondicionálást átfogó épületgépészeti (HVAC) rendszerekre kiterjedő épületautomatizálás terén. A török rendszerintegrátor az intelligens épületek megoldásainak tervezésére, fejlesztésére és gyártására specializálódott.

2024. július 22. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59