A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

forrás: Prím Online, 2024. július 4. 19:09

Az első helyen végzett a Schneider Electric a TIME magazin és a Statista által összeállított, a világ legfenntarthatóbban működő vállalatait bemutató rangsorban. A társaság többek között saját fenntarthatósági programjával, illetve az ügyfelei és beszállítói energiahatékonysági és klímavédelmi törekvéseit támogató megoldásaival és kezdeményezéseivel érdemelte ki az elismerést.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat áll a TIME magazin és a Statista által összeállított „World’s Most Sustainable Companies for 2024” rangsor élén. A TIME és a Statista egy átlátható, többlépcsős módszertan alapján határozta meg, hogy mely társaságok szerepelhetnek a listán. 

 

A folyamat első lépéseként a világ legnagyobb és legbefolyásosabb vállalatai közül több mint 5000-et választottak ki. A szigorú, négylépcsős értékelést követően a végső rangsorból kizárták a nem fenntartható iparágakat, és olyan tényezőket vettek figyelembe, mint a külső szereplők által adott fenntarthatósági minősítések, kötelezettségvállalások, a vállalati jelentéstételi gyakorlat, valamint a környezeti és társadalmi teljesítménymutatók, ezek alapján pontozták a cégeket. Az átfogó elemzés révén jött létre a több mint 30 országból 500 vállalkozást tartalmazó rangsor, melynek első helyén a Schneider Electric található.

 

 

A TIME és a Statista egyaránt kiemelte a társaság technológiai szakértelmét és saját fenntarthatósági kezdeményezését, a Schneider Sustainability Impact (SSI) programot. Ez a program irányítja a vállalat aktivitását és méri az elért eredményeket a 2021 és 2025 közötti időszakra megfogalmazott fenntarthatósági célok kapcsán, amelyek lefedik az összes környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) dimenziót.

 

A Schneider Electric 2018 óta 553 millió tonna CO2-kibocsátás elkerülésében támogatta ügyfeleit. A vállalat saját ellátási láncának átalakítása terén is jelentős előrelépést ért el. A Schneider Electric 1000 legfontosabb beszállítójának szén-dioxid-kibocsátása 27 százalékkal csökkent a program kezdete óta, valamint a cég legfontosabb beszállítóinak 21 százaléka teljesítette a Schneider Electric tisztességes munkára vonatkozó elvárásait.

 

„Hihetetlenül megtisztelő számunkra, hogy a világ legfenntarthatóbb vállalataként ismertek el minket. Ez az eredmény is mutatja megingathatatlan elkötelezettségünket a fenntarthatóság iránt, amely minden tevékenységünkbe beágyazódik. Minden döntésünkben és a napi működésünkben figyelembe vesszük a környezetet, a társadalmat és a helyes irányítást. Éppen ezért keményen dolgozunk azon, hogy még nagyobb előrelépést érjünk el fenntarthatósági céljaink megvalósításában, és biztosítsuk, hogy mindenki hozzájárulhasson a pozitív és tartós, jövőformáló hatás eléréséhez” – mondta el Peter Herweck, a Schneider Electric vezérigazgatója.

 

A Schneider Electric idén a 13. egymást követő évben is bekerült a Dow Jones Sustainability World Indexbe, iparágában az első helyen végzett. Ez az eredmény tükrözi a fenntarthatóságot stratégiája középpontjába állító vállalat erős környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) teljesítményét.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Lenovo lett a PC piac legnagyobb nyertese 2024 első félévében

2024 első félévében a PC piac jelentős átalakuláson ment keresztül, amit a technológiai újítások és a globális gazdasági környezet egyaránt befolyásoltak.
A Lenovo, mint vezető asztali számítógép (PC) gyártó, kiemelkedő teljesítményt nyújtott ebben az időszakban és a piac legnagyobb nyertesévé vált – olvasható a gazdasagielet.hu-n

2024. július 13. 13:50

Az MI lehet a kulcs az egyszemélyes vállalkozások nyári pihenéséhez

Ma Magyarországon 620 ezer regisztrált egyéni vállalkozó töri a fejét azon, hogy hogyan pihenhetne a nyári időszakban legalább egy, de inkább két hetet. A megoldás nem lehetetlen, azonban némi előkészületet és a mesterséges intelligencia által kínált lehetőségek használatát is igényli – derül ki a Billingo, az egyik leggyakrabban használt, online számlázóprogramot fejlesztő hazai cég összefoglalójából. A nyári időszak a vállalkozói szféra számára kihívásokkal teli, főként az egyéni vállalkozásaikat vezető tanácsadók, IT szakemberek, jogi, számviteli munkát végzők tudnak a legnehezebben elszakadni íróasztaluktól.

2024. július 13. 12:08

Az LG és a ChargePoint közösen bővítik globális elektromosautó-töltőhálózatukat

Az LG Electronics (LG) a közelmúltban egyetértési nyilatkozatot és végleges megállapodást írt alá az elektromos járművek (EV) kereskedelmi célú töltésére vonatkozóan az Egyesült Államokban a ChargePoint vállalattal, az EV-k hálózati töltési megoldásainak vezető szolgáltatójával. Az LG egyrészt arra számít, hogy az egyetértési nyilatkozat felgyorsíthatja az EV-töltési üzletág növekedését, másrészt további lendületet adhat a vállalat B2B tevékenységei bővülésének, illetve a társaság intelligens életmód-megoldásokat kínáló vállalattá történő átalakulását is támogatja.

2024. július 13. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01