Az analóg már nem versenyképes: hamarosan indul a MENTA

forrás: Prím Online, 2024. szeptember 6. 11:41

Az IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége idén is megrendezi hagyományos MENTA konferenciáját DigitALL-INspirations FOR COMPETITIVENESS címmel. A rendezvényre 2024. szeptember 19-20-án kerül sor Balatonalmádiban. Ahogy a konferencia címe is tükrözi, a digitalizáció mára már nélkülözhetetlen a versenyképesség megőrzéséhez a gazdaság valamennyi területén. Az előadások a legfrissebb elemzésekre és a legújabb technológiai innovációkra épülnek, a gyakorlatban is hasznosítható megoldásokat mutatnak be, így elősegítve a vállalatok versenyképességének növelését.

Szeptember 19-20-án a balatonalmádi Hunguest BÁL Resortban rendezi meg az IVSZ a digitális gazdaság szereplőinek legfontosabb eseményét, a MENTA konferenciát. A rendezvényen a résztvevők a jövőt meghatározó felsővezetőkkel és döntéshozókkal vitatják meg az iparágakat formáló technológiai és társadalmi trendeket, a felgyorsuló változáshoz illeszkedő stratégiákat és az üzleti sikereket támogató jó gyakorlatokat. 

 

A konferenciát Dr. Vinnai Balázs, az IVSZ elnöke nyitja meg: terítékre kerül többek között a felhőtechnológiák gazdasági előnye, melyet az IVSZ saját hatástanulmányban is vizsgált, és az, hová jutottunk egy év alatt a mesterséges intelligencia használatával, vajon beigazolódtak-e az akkori várakozások és félelmek. A második nap megnyitóját Dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) minisztere tartja az innovációs és a versenyképesség viszonyáról, valamint arról, miért olyan elválaszthatatlan mindez a digitalizáció felgyorsításától.

 

 

A konferencián előadást tart Zábori Balázs, a Remred Zrt. és a Martonvásáron épülő Remtech űrtechnológiai központ társalapítója, a Remred Zrt. műszaki vezetője, illetve a 4iG Űr és Technológiai Zrt. space domain technológiai vezetője. Előadásából a kisműholdas szolgáltatásokról, mint dinamikusan fejlődő és válságálló piaci szegmensről tájékozódhatnak a résztvevők. Emellet Dr. Sik András, a 4iG Space and Defence Technologies vezérigazgatói tanácsadója arra világít rá, hogyan szolgálhatják a műholdak és a drónok egy jól működő adatipar kiépítését. 

 

Az űrtechnológia mellett szó lesz még az idei év forró témájáról, a NIS2-ről is rendszerintegrátori szemszögből, a Magyar Bankholding előadása keretében középpontba kerül a banki transzformáció, és idén sem maradunk a digitális készségek és a hazai fejlesztői piac megbeszélése nélkül.

 

A konferencia résztvevői nem csak magyar példákból meríthetnek inspirációt, hiszen számos külföldi szakember is megosztja tapasztalatait. Arun Jain, a Polaris Group alapítója a design thinkingről fog beszélni, és színpadra lép Elisabeta Moraru, a Google romániai Country Managere is. Emellett Krzysztof Kaziow a Google Cloud Customer Engineering vezetője, valamint Patrice Amann, a Microsoft pénzügyi szektorért felelős EMEA-vezetője is előad a rendezvényen.

 

A konferencia zárásaként pedig izgalmas beszélgetést hallgathatnak meg a résztvevők, amelyben meghatározó cégvezetők, mint például Daradics Kinga, az eMAG ügyvezető igazgatója, vagy Leveleki Zsolt, a Magyar Posta informatikai főigazgatója beszélgetnek arról Vinnai Balázzsal, az IVSZ elnökével és Gonda Gáborral, a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettesével, mire van szüksége a megrendelői oldalnak az IKT-beszállítóktól ahhoz, hogy minél zökkenőmentesebben tudják végrehajtani vállalatuk digitális átállását, és hatékonyabbá tehessék működésüket.

 

MENTA 2024 – DigitALL-INspirations FOR COMPETITIVENESS

Helyszín: Hunguest BÁL Resort, Balatonalmádi

Időpont: 2024. szeptember 19-20.

A konferencia pontos menetrendjét, egyéb részleteit az IVSZ MENTA 2024 honlapján olvashatja.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

Együttműködési megállapodást jelentett be a SentinelOne és a Lenovo

Többéves együttműködést jelentett be a SentinelOne és a Lenovo, amely keretében Lenovo felhasználók millióinak teszik elérhetővé világszerte a mesterséges intelligencia által vezérelt végpont alapú biztonságot. A Lenovo a SentinelOne iparágvezető Singularity Platformját és generatív AI funkcióit (Purple AI) építi be új PC-ibe, valamint olyan frissítéseket kínál a felhasználóknak, amivel bővíthetik a ThinkShield biztonsági portfólióját és autonóm módon védhetik meg az eszközöket a modern támadásoktól.

2024. szeptember 18. 11:36

Magyar biotech startup került be az AWS globális AI programjába

Az Amazon Web Services (AWS) bejelentette, hogy a mesterséges intelligenciával rákellenes megoldásokat kutató biotech céget, a Turbine-t, egyetlen magyarként beválasztották az AWS Global Generative AI Accelerator 10 hetes programjába, amelybe globálisan mindössze 80 vállalkozás került be idén.

2024. szeptember 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34