Az e-Parlament projekt az Informatikai bizottság előtt

Kovács Attila, 2003. április 8. 16:23
Az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottságának soron következő április 8.-i ülésén az e-Parlament projekt első üteme keretében elvégzett munkákról, illetve a második ütem feladatairól kaptak Bakos Emiltől, a Magyar Országgyűlés Hivatala (MOGYH) főigazgatójától a bizottság tagjai tájékoztatást.
Az országgyűlési képviselők nagyobb része (232 fő) már megkapta a laptop-gépét, április 30-ig a tervek szerint mind a 384 képviselőnek átadják a hordozható PC-t. A projektben a gépekre összesen 262,28 millió forintot költenek (ebben az összegben benne van a parlamenti ciklus végéig a teljes garanciális kötelezettség, karbantartás, javítás és oktatás), az MOGYH jelenlegi rendszerének a 400 darab notebook csatlakoztatására való felkészítésére, valamint a központ átalakítására a VPN, a vírusvédelem, a chipkártyás beléptetés központi feltételeinek biztosítására további 45 millió forintot, az üléstermi aktív elemek telepítésére pedig újabb 40,5 millió forintot szánnak.

A második ütem főbb feladatai a következők: a laptop-gépek belső hálózatra kötése; a törvényalkotási folyamatokat támogató ún. TAIR szoftver rendszer kidolgozása; a futárpostai szolgáltatások elektronikus úton történő kiváltásának felmérése, az elektronikus futárpostai szolgálat részleges és fokozatos bevezetése; az országházi frakció irodákban újabb hálózati végpontok telepítése; közbeszerzési eljárás indítása az országgyűlési képviselők részére országosan biztosítandó széles sávú internetelérés céljából.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52