EU/e-Magyarország program 2004 májusáig - Kovács Kálmán

MTI Sajtóadatbank, 2003. április 12. 22:20
Az ország csatlakozás utáni sikeres működéséhez kíván hozzájárulni a széles körű számítógép-ellátottságot és internet-hozzáférést megteremtő, 2004. május 1-jére befejezendő e-Magyarország program.
Erről Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter beszélt Nagykanizsán, csütörtöki sajtótájékoztatón. Elmondta: a program nem más, mint a teleházak mintája szerint közösségi informatikai hozzáférési módok létrehozása, kedvezményesen vagy ingyenesen.

- A két alapvető cél: lehetőséget teremteni az uniós és a magyar pályázatok számítógépes elkészítésére, valamint 2004 májusától az uniós támogatások még szélesebb körű elérésére - közölte.

Kovács Kálmán kifejtette: az e-Magyarország program keretében pályázók önrésze lehet a szolgáltatásokra alkalmas helyiség, pénz vagy helyben biztosított szakszemélyzet, aminek különösen a kistelepüléseken lesz nagy jelentősége. A másik lehetőség - mint mondta -, hogy a Magyar Posta pályáztatná az e-Magyarország pontok létrehozására vállalkozókat, közel 300 kispostára telepítve a szaktárca által megvásárolt szolgáltatásokat. Vagy maguk a kisposták költöznének a már működő teleházakba.

- A szélessávú internet-hozzáférés megteremtésére, több mint 1.100 önkormányzat számítógépes ellátására és az e-Magyarország programra együttesen 3,5 milliárd forintot fordít az idén a szakminisztérium - említette Kovács Kálmán.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52