Folyamatos videoadás a Sprint telefonoknál

Kollár Csaba, 2003. április 20. 07:58
A Sprint és a V-Star közösen bemutatott egy olyan új szolgáltatást, amelyik lehetővé teszi, hogy a felhasználók az 1xRTT-alapú PCS Vision szolgáltatás részeként folyamatos videoadást nézhessenek.
Az új szolgáltatás a J2ME-kompatibilis PCS Vision mobiltelefonokkal érhető el. A felhasználók letölthetnek egy 1KTV elnevezésű szolgáltatást, amelyikkel a legfrissebb információkat és híreket érhetik el, többek között üzleti, időjárás, sport, szabadidő témákban.

Az 1KTV alkalmazás az első ilyen jellegű alkalmazás az USA-ban, és a Sprint állítása szerint ez csak egy pillantás arra a technikai fejlődésre, melynek konkrétumaival már a közeljövőben találkozhatunk.

Az 1KTV legnagyobb előnye, hogy folyamatos audio- és videoadások érhetők el segítségével, ha a felhasználó csatlakozni tud a PCS Vision hálózatához. Az átviteli sávszélesség 1 és 4 kbps között van attól függően, hogy csak hangot, vagy hangot és képet is sugároznak. A szolgáltatás havidíja 3,95 USD.

Elemzők rámutatnak arra, hogy ugyan a Sprint és a V-Star közös fejlesztése valóban nagy előrelépést jelent a vezeték nélküli videoadás területén, a kép- és hangminőség egyelőre még hagy némi kívánnivalót maga után.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50