Magyarország csatlakozott a Balkáni Nyilatkozathoz

forrás Prim Online, 2004. június 10. 12:52
Az ICT terén is eredményesen működtetett visegrádi és az ún. "Quadrilaterale" (Olaszország, Szlovénia, Horvátország, Magyarország) együttműködés mellett Magyarország csatlakozott az e szakterületet érintően a délkelet-európai országok által elfogadott Balkáni Nyilatkozathoz.
Magyarország - földrajzi adottságainak megfelelően - csomópont a régióban, s mint a térség dinamikusan fejlődő országa, kiemelt figyelmet fordít regionális kapcsolatrendszerének fejlesztésére.

Hazánk számos nemzetközi, illetve regionális szakmai rendezvénynek ad otthont az informatika és hírközlés terén, 2004. június 7-8-án Budapesten rendezték a "Lehetőségek piaca: Hírközlés Közép- és Délkelet-Európában" elnevezésű nemzetközi konferenciát, majd 2004. június 9. és 11. között szintén fővárosunk ad otthont az IANIS (Innovációs Akcióhálózat az Információs Társadalomért) és az eris@ (Európai Intelligens Régiók Szövetsége) szervezetek közös éves konferenciájának.

A június 7-8-i szakmai fórumon Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter hazánk regionális szerepét hangsúlyozta, mely Európai Uniós csatlakozásunkkal még intenzívebb kapcsolatok kiépítésére ad lehetőséget. Az ICT terén is eredményesen működtetett visegrádi és az ún. "Quadrilaterale" (Olaszország, Szlovénia, Horvátország, Magyarország) együttműködés mellett Magyarország csatlakozott az e szakterületet érintően a délkelet-európai országok által elfogadott Balkáni Nyilatkozathoz. Kovács Kálmán kiemelte, hogy regionális és Európai Uniós kapcsolatrendszer erősítése mellett a minisztérium célja, hogy Magyarország a tengerentúli és távol-keleti országok európai hídfőállásává is váljon.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50