Ismét nyereséges az Alcatel

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 30. 09:51
Nyereséges lett az Alcatel, Európa egyik legjelentősebb távközlési berendezéseket gyártó cége az idei második negyedévben. Részvényeinek ára azonban csökkent, mert egyes üzletágak gyengébb eredményekről számoltak be: a mobilüzletágának árbevétele például elmaradt a várttól.
A társaság adózott eredménye 23 millió euró volt a júniussal végződött negyedévben, elemzők 6 millió euró adó utáni veszteségre számítottak. Egy évvel korábban 675 millió euró volt a hiány. A második negyedévben 3,078 milliárd euróra nőtt az árbevétel az egy évvel korábbi 2,967 milliárdról. Elemzők 3,15 milliárdot vártak. A társaság arra számít, hogy az idei év harmadik negyedében 10 százalékkal fog nőni az árbevétel az egy évvel korábbihoz képest.

Az Alcatel, amely az elmúlt három évben végrehajtott költségcsökkentő programnak köszönhetően kezd magára találni, úgy látja, hogy évek óta először érzékelhetők a fellendülés jelei az optikai hálózatok piacán. Fellendítette az üzletmenetet a szélessávú internet-hozzáférés beruházásainak bővülése, valamint a vállalati belső kommunikációs rendszerek iránti igény növekedése is.

Az Alcatel 10,85 euró volt a párizsi értéktőzsdén csütörtökön kora délután, 1,81 százalékkal alacsonyabb a szerdai 11,15 eurós zárónál. Csütörtökön 10,85 eurón nyitott, január óta 6,27 százalékkal, egy év alatt 24,43 százalékkal drágult.

Kulcsszavak: +céginfo Alcatel

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A jó portréfotók szakértelmet, technikát és elköteleződést igényelnek

A HONOR legújabb termékcsaládja, a HONOR 200 Pro-val az élen a portréfotózást helyezte előtérbe. Az új eszközökkel egy stúdiót hordozhatsz a zsebedben, ami a mesterséges intelligencia segítségével és a profi kialakításnak köszönhetően jelentősen megkönnyíti azt, hogy kiváló képeket készíts. Ezzel együtt azonban van pár tippünk ahhoz, hogy miként hozd ki a maximumot készülékedből – akár a legújabb szériát használod, akár más készüléket.

2024. június 22. 14:08

Nem csak régi mobilt keresnek a magyarok a Rejoy.hu-nál

A nyaralási szezon és az iskolai tanév vége közeledtével itthon is átalakultak az felújított eszközök piacának trendjei a Rejoynál. A legújabb Apple-készülék, a tavaly szeptemberben debütált iPhone 15 nem csupán elérhetőa cég kínálatában, de májusra pedig már a harmadik legnépszerűbb készülék volt a magyar vásárlók körében. Ezzel szemben eladásra főleg három-öt éves iPhone-okat, illetve két-öt éves, Androidot futtató Samsung készülékeket küldenek be az ügyfelek, tavasz óta pedig a csupán kétéves Samsung Galaxy S22 Ultra csúcsmodellből is nagy számban érkeznek eladó példányok.

2024. június 20. 10:01

06.20-án korlátlan belföldi mobilnet a Yetteltől

A Yettel célja, hogy ügyfelei szabadon és gondtalanul tesztelhessék a korlátlan mobilnet-élményt, ezért a mobiltársaság hivatalos előhívó számával azonos dátumon, 06.20-án egy napra lekapcsolja az adatforgalmi számlálókat és korlátlan, díjmentes belföldi mobilinternettel lepi meg ügyfeleit.

2024. június 18. 19:26

Olimpia, ahogy korábban még nem láthattuk

A Samsung, az olimpiai és paralimpiai játékok nemzetközi partnereként bejelentette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és az Olympic Broadcasting Serviceszel (OBS) együttműködve új szintre emeli a 2024-es párizsi olimpia közvetítését, friss élményt nyújtva a tévénézőknek és a szurkolóknak. A különleges, maguk nemében eddig példa nélküli felvételek, amelyeket a Samsung Galaxy S24 Ultra készülékkel rögzítenek és osztanak meg, fontos szerepet játszanak majd abban, hogy a Szajna folyón zajló történelmi nyitóünnepségét és az olimpiai játékok vitorlásversenyeit egészen új szemszögből láthassuk.

2024. június 18. 16:24

Sandberg mobilkiegészítők a nyaraláshoz

Manapság egyre több okoskészüléket használunk, melyek töltéséhez külön adapterekre és kábelekre van szükségünk. Ez leginkább utazás során jelenthet problémát, hiszen a töltőadapterek meglepően sok helyet tudnak elfoglalni egy táskában, nem beszélve a laptoptöltők méretéről. A Sandberg ezekre a nehézségekre igyekszik két megoldást is kínálni nagy teljesítményű, kompakt töltőadapterével és 3 az 1-ben vezeték nélküli hordozható töltőjével.

2024. június 17. 18:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02