A KPN használni szeretné a UPC kábelhálózatát

MTI Sajtóadatbank, 2004. november 15. 10:07
A KPN holland telekommunikációs csoport felkérte az illetékes holland felügyeletet: utasítsa a UPC kábeltelevíziós társaságot arra, hogy hozzáférését biztosítson kábelhálózatához, hogy azon keresztül a KPN saját video- és audioszolgáltatását kínálhassa.
A KPN közleményben jelentette be: a nyár eleje óta próbál tárgyalásokat kezdeményezni a UPC-vel, ám eddig a kábelszolgáltató elutasította a tárgyalásokat, és azt is, hogy ajánlatot tegyen. A KPN júniusban kérte fel a vezető kábeltársaságokat arra, hogy adjanak árbecslést hálózataik bérbeadásának díjára; ettől azt remélték, hogy február 1-jén megkezdhetik a szolgáltatást ügyfeleik számára.

A UnitedGlobalCom tulajdonában lévő UPC Hollandia legnagyobb kábelszolgáltatója; szóvivője azt közölte, hogy cége kapott ugyan egy felkérést a KPN-től, és szeptemberben felkérte a céget a nyújtani kívánt szolgáltatások specifikálására. - Azóta néma csend...azt gondoljuk, csak akkor lehet tárgyalni, ha a partner tudja mit akar - fogalmazott.

A KPN most arra kérte a holland hírközlési felügyeletet, az OPTA-t, hogy szólítsa fel a UPC-t: tegye lehetővé hálózatának elérését és határozza meg ennek árát. A Digitenne földi digitális műsorszóró társaságban már részesedéssel bíró KPN előfizetőinek a szolgáltatások teljes skáláját nyújtani kívánja, telefon-, internet- és médiaajánlatot egyaránt biztosítani akar.

Sok más telekommunikációs vállalathoz hasonlatosan a KPN-nek is szembe kell néznie a hagyományos vonalas telefonálás csökkenő hozamával; a társaság azt reméli, hogy a mobil- és szélessávú internetszolgáltatások mellett a digitális műsorszórás is az egyik új növekedési pálya lehet. A holland háztartások mintegy 90 százalékában van kábelcsatlakozás.

A KPN részvénye a pénteki kereskedésben 0,31 százalékkal 6,56 euróra drágult az amszterdami tőzsdén, amelynek irányadó indexe 0,36 százalékkal jutott magasabbra.
Kulcsszavak: KPN kábel UPC

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

Öt vadonatúj okostelefonnal lép a magyar piacra a TECNO Mobile

Magyarországon öt új készülékkel debütált a világ legnagyobb mobilgyártói közé tartozó Transsion Holdings TECNO Mobile nevű okostelefon-márkája. A SPARK széria csúcsmodellje, a SPARK 20 Pro+ kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, 120 hertzes ívelt AMOLED-képernyőt 108 megapixeles hátlapi és ledes villanóval támogatott 32 megapixeles szelfikamerát tartalmaz, mégsem kerül többe bruttó százezer forintnál.

2024. május 23. 14:36

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17