A Telecom Italia megveszi mobilszolgáltató leányvállalatát

MTI Sajtóadatbank, 2004. december 7. 08:36
Hétfőn és kedden szünetel a Telecom Italia, a Telecom Italia Mobile, a Pirelli és Camfin kereskedelme a milánói értéktőzsdén, miközben e cégek vezetői megbeszélik, hogyan vásárolja meg a Telecom Italia a mobilszolgáltató leányvállalata, a Telecom Italia Mobile maradék 44 százalékát a többi partnertől.
A Pirelli a Telecom Italia legnagyobb egyedi részvényese az 50,4 százalékban kezében lévő, tőzsdén nem jegyzett, Olimpia nevű holdingtársaság révén, amelynek 17 százaléka van az olasz távközlési vállalatban.

Ha a Telecom Italiáé lesz a mobilvállalat egésze, akkor az Olimpiának növelni kell - legalább 2 milliárd dollár erejéig - a Telecom Italiában való részesedését, amely a felvásárlás miatt csökken, és ezért a Pirelli új részvényeket fog kiadni. Az Olimpiában a Benetton család is benne van 16,8 százalékkal. Az Olimpiát 2001-ben hozták létre, az Olivetti - akkor a Telecom Italia tulajdonosa - felvásárlása és Marco Tronchetti Provera kezére juttatása végett. Részt vesz a várt tőkeemelésben a Camfin is, amelynek 25,6 százaléka van a Pirelliben. A Camfin 57,65 százaléka a Telecom Italia elnökéé, Marco Tronchetti Proveráé a Gruppo Partecipazioni Industriale, tőzsdén nem jegyzett befektetési társaság révén. A bonyolult tulajdonosi láncolat miatt minden céget felfüggesztettek a tőzsdén, amelynek köze lehet az ügylethez.

Olasz sajtóértesülések szerint a Telecom Italia 19-20 milliárd eurót fog kínálni a még tulajdonában nem lévő 44 százalékos Telecom Italia Mobile részért. A felét készpénzben fizetné, részvényenként 5,50 euróval számolva, ez több mint 6 százalékos felár a Telecom Italie Mobile pénteki, 5,17 eurós záróárához képest. A másik felét saját részvényekkel törlesztené, 1,7-1,8 saját részvényt adva a mobilcég részvényeiért. A teljes átvétel igencsak javítaná a 30 milliárd eurós adósságú, hitelminősítői leértékeléssel fenyegetett Telecom Italia adóshelyzetét, ugyanis a mobilcégnek nincs adóssága, viszont jelentős jövedelemtermelő.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

Öt vadonatúj okostelefonnal lép a magyar piacra a TECNO Mobile

Magyarországon öt új készülékkel debütált a világ legnagyobb mobilgyártói közé tartozó Transsion Holdings TECNO Mobile nevű okostelefon-márkája. A SPARK széria csúcsmodellje, a SPARK 20 Pro+ kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, 120 hertzes ívelt AMOLED-képernyőt 108 megapixeles hátlapi és ledes villanóval támogatott 32 megapixeles szelfikamerát tartalmaz, mégsem kerül többe bruttó százezer forintnál.

2024. május 23. 14:36

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17