15%-os növekedést és rekord-árbevételt ért el a SAS

A 2004-es év teljes árbevétele meghaladja az 1,5 milliárd dollárt

forrás Prim Online, 2005. február 8. 18:17
A SAS bejelentette, hogy mind pénzügyi eredményei, mind ügyfelei szempontjából újabb sikeres évet zárt: 2004-ben árbevétele 15%-kal nőtt az előző évihez képest. A teljes éves árbevétel 1,53 milliárd dollár volt, ami egyértelműen megerősíti a SAS vezető pozícióját az üzleti intelligencia szoftverek piacán. Ezzel a teljesítménnyel a vállalat 28 éve folyamatosan növeli bevételeit és fokozza nyereségességét. A kiváló eredményt a cég közelmúltban beindított vállalati megoldásai – az áttörést jelentő SAS®9 Enterprise Intelligence Platform és a SAS vállalati megoldásainak új generációja – tették lehetővé.
Az árbevétel lebontott adatai

Kampánymenedzsment és marketing automatizálási szoftverekkel együtt az ügyfél intelligencia megoldások értékesítésének árbevétele több mint duplájára nőtt a pénzügyi, a kiskereskedelmi és a telekommunikációs területen működő vállalatok ügyfelekért folytatott éles versenyének következtében. Az egészséges szervezeti működést figyelő és kezelő alkalmazások – a tevékenység alapú üzletvitel, a tevékenység alapú költségmegosztás és a teljesítménykezelés –értékesítése több mint harmadával nőtt 2003-hoz képest. A vállalatok jobban kézben szeretnék tartani költségeiket, és ez az igény informatikai vállalatirányítási alkalmazások árbevételét csaknem 30%-kal, a kockázatkezelési alkalmazásokét pedig 20%-kal növelte meg. A SAS kulcsterületei – a korszerű analitika és az adatkezelés – több mint 20%-os árbevétel-növekedést értek el.

Iparág szerinti bontásban továbbra is a pénzintézetek jelentik a legfontosabb bevételi forrást, amely az összes iparág árbevételének 35%-át jelenti. Különösen erőteljes növekedést ért el a vállalat a pénzintézetek (22%), a gyógyszeripar (20%), a közszféra (30%), a telekommunikáció (18%), az energiaipar/közművek (18%) és a kiskereskedelem (9%) terén.

Hosszú múltra visszatekintő nemzetközi jelenlétének köszönhetően a SAS földrajzilag mindenhol erőteljesen növelte árbevételét. A SAS teljes árbevételének 46%-a az amerikai kontinensről, 44%-a az EMEA-régióból (Európa, Közel-Kelet és Afrika), 10%-a Ázsia csendes-óceáni térségéből származik. Az Ázsia csendes-óceáni térségében gyors ütemben növekvő értékesítés 20%-kal növelte e régió árbevételét. Latin-Amerikában is jelentősen, 50%-kal nőtt a teljes árbevétel 2003-hoz képest.

Új üzleteket hozott a vállalatnak a SAS®9 Enterprise Intelligence Platformmal elindított új termékbejelentések sorozata. Ez az új üzleti adatelemző platform lehetővé teszi, hogy a vállalatok az eddiginél jobban kihasználják erőforrásaikat, adataikat és rendszereiket, és több munkatársuknak biztosítsanak hozzáférést a SAS adatkezelési és prediktív analitikai képességeihez. Az adatkinyerés, -átalakítás és -betöltés (ETL), az adatminőség, az adattárházak, az üzleti intelligencia és az analitika terén nyújtott képességei révén ez a platform alapvetően járul hozzá az informatikai beruházások költségének csökkentéséhez. A SAS 2004-ben közel 20 000 helyszínre szállított SAS®9 rendszert.

Ezen a platformon alapult a SAS hét új, továbbfejlesztett alkalmazása: a SAS Financial Intelligence, a SAS Marketing Automation, a SAS Risk Dimensions, a SAS Web Analytics, a SAS Activity-Based Management, a SAS IT Management Solutions és a SAS Supplier Relationship Management. Mint a Forrester Research jelentése megjegyezte, a SAS új marketingautomatizálási megoldása megbonthatja a marketingautomatizálási szoftverek piacának jelenlegi erőviszonyait2. A megoldással elért árbevétel-növekedés igazolja a Forrester véleményét.

A SAS 2004-ben belépett a teljesítménykezelés területére is: termékeivel a döntéshozók pontos és használható képet alkothatnak arról, hogy szervezetük mely részei működnek jól, melyekre kell jobban odafigyelni, és mik a gyengébb teljesítmény okai. A Butler Group szerint ezen a piacon a SAS a legjobb.

Analitikai képességeit iparági tapasztalatával ötvözve a SAS tovább bővítette iparág-specifikus megoldásainak körét többek között a banki szféra, a biztosítás, a kiskereskedelem, a biotechnológia, a telekommunikáció és a gyártás terén. A SAS pénzintézeti részlege olyan konkrét megoldásokat fejlesztett ki, amelyekkel a vállalatok alkalmazkodhatnak az új szabályozási környezethez. A SAS és a Marketmax tovább fokozza fejlesztési tevékenységét a kiskereskedelmi piacon: megoldásaival hatékonyabbá teszi az értékesítést, és gyorsítja a döntéshozatalt.

SAS sajtóközlemény


Kulcsszavak: +céginfo SAS

Csökken a magyar vállalkozások száma, a MI pedig alig várja, hogy ezen lendítsen

Csökken a magyar vállalkozások száma, azaz a megszűnések és felszámolások meghaladják az újonnan alapított cégek számát, amelyek hátterében a nem elég körültekintő üzleti tervezés, vagy akár a nem hatékony munkafolyamatok állhatnak – derül ki a Billingo, az egyik leggyakrabban használt, online számlázóprogramot fejlesztő hazai cég összefoglalójából. 

2024. június 23. 13:54

Audacious 4.4

A nyílt forrású audiolejátszó lehetővé teszi hangfájlok hallgatását, lejátszási listák létrehozását, metaadatok szerkesztését. A segédprogram támogatja az audió formátumok széles skáláját, például MP3, AAC, FLAC, SHN, WMA, WAV, MIDI stb. Lejátszási listákat importálhat és exportálhat, a kiválasztott listában szereplő dalokat sorszám, cím, előadó, album, műfaj vagy más kritériumok szerint rendezhet.

2024. június 23. 13:49

Home Bookkeeping Lite 8.0.0.33

A Home Bookkeeping Lite személyes pénzügyeink kezelésére használható program. Segítségével egyszerűen átláthatjuk bevételeinket, kiadásainkat, számláinkat, kölcsöneinket stb.

2024. június 23. 13:46

Az első hazai ipari naperőmű termelése automatikusan, a pillanatnyi igények szerint finomhangolható

Egyre több magyarországi iparvállalat tesz komoly lépéseket, hogy zöldebbé tegye energiafogyasztását. Számukra azonban kihívást okozhat, hogy az időjárásfüggő naperőműveket hogyan integrálják költséghatékonyan rendszereikbe. 

2024. június 23. 12:18

Egy megfizethető 27 hüvelykes monitor, amely egyensúlyt teremt az immerzió és a sebesség között

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor és IT-kiegészítő márkája – örömmel jelenti be az AOC GAMING C27G2Z3/BK modellt, egy ívelt 27 hüvelykes (68,6 cm) Full HD monitort, amely ötvözi a magával ragadó vizuális élményt a villámgyors teljesítménnyel. Az egyaránt versenyző és alkalmi játékosok számára tervezett C27G2Z3/BK 280 Hz-es képfrissítési sebességgel, akár 1 ms GtG és 0,5 ms MPRT válaszidővel, valamint 1500R görbületű, nagy kontrasztú Fast VA panellel büszkélkedhet, mindezt megfizethető áron.

2024. június 23. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02