A KPN bekebelezi a Telfortot

Genda Csongor Zoltán, 2005. június 28. 19:19
A holland telekommunikációs konszern, a KPM megvásárolja a Telfort mobilszolgáltatót. A maga 2,4 millió ügyfelével a Telfort az ország harmadik legnagyobb szolgáltatójának számít. A vállalat tavalyi forgalma meghaladta az 500 millió eurót, és közel 100 millió eurós nyereségre tett szert.
A kicsi országban összesen öt szolgáltató verseng a 16,3 millió lakos kegyeiért, melyek közül az E-Plus anyavállalata a KPN a legnagyobb, 6,3 millió ügyfelet tudhat magáénak. A holland piacon osztozik még az Orange, Vodafone és a T-Mobile. A Telfort korábban az O2 leányvállalata volt, ám a brit szolgáltató eladta 2003-ban a vállalatot a Greenfeld Capital-nak. 2004-ben azonban a társaság 52 %-a a holland milliomos Marcel Boekhoorn tulajdonába került. A KPN mai sajtóközleményéből azt is megtudhattuk, hogy 980 millió eurós vételárban állapodott meg a két vállalat, ám a Telfort üzleti eredményeitől függően ez az összeg megemelkedhet további 140 millióval.
Kulcsszavak: +céginfo KPN

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59