A vezetéknélküli üzletág növelte a Verizon nyereségét

MTI Sajtóadatbank, 2005. július 27. 10:25
A Verizon Communications Inc., a legnagyobb amerikai távközlési cég kedden erős növekedést jelentett a második negyedévről: 2,11 milliárd dollárra, egy részvényre 75 centre nőtt az adózott eredménye, az egy évvel korábbi 1,8 milliárd dollárhoz, egy részvényre 64 centhez képest.
Egyszeri tételek nélkül a Verizon 1,77 milliárd dollárt keresett, egy részvényre 63 centet, egy centtel kevesebbet az elemzői várakozásoknál. A cég bevételei 4,6 százalékkal 18,57 milliárd dollárra nőttek a negyedben.

A Verizon Wireless, a cég mobil üzletága - amely a Verizon és a Vodafone közös vállalkozása - iparági rekordot állított fel 1,9 millió új előfizető megszerzésével a negyedben, ez 25 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Ugyanakkor az egy ügyfélre jutó átlagos havi bevétel 3 százalékkal 49,42 dollárra csökkent.

A Verizon a vezetékes üzletágában ugyanakkor 518 ezer telefonvonalat veszített, részint a mobiltelefónia ütemes térhódítása, részint a vezetékes üzletágban erősödő, nagy verseny miatt.

A Verizon a negyedben 278 ezer nagysebességű internet-előfizetővel gyarapította ügyfélbázisát, ez a növekedés azonban kissé elmaradt az elemzői várakozásoktól.

A cég eredményjelentésekor nem közölt újabb adatokat az MCI korábbi, 8,6 milliárd dolláros felvásárlásának lezárásával kapcsolatban.
Kulcsszavak: +céginfo Verizon

K&H: Adatvédelem szintjén csak kevesen értenek az AI-hoz

Egyre több cég alkalmazza a mesterséges intelligenciát, de kevesen mondhatják el, hogy tisztában vannak azzal, hogy milyen hazai és nemzetközi, pénzügyi, felügyeleti és adatvédelmi szabályokat szükséges betartaniuk és hogyan alakíthatnak ki egy biztonságos, felkészült környezetet egy AI projekt megvalósulásakor. 

2024. június 17. 09:55

A Samsung új okosórája mélyreható betekintést kínál egészségügyi állapotunkról

A Samsung bejelentette okosóra termékcsaládja új tagjának bevezetését.  A júniustól Magyarországon is kapható Galaxy Watch FE készülékkel még több felhasználó férhet hozzá a vállalat fejlett és átfogó, jóllétet szolgáló élményéhez. A Galaxy Watch FE a Galaxy Watch úttörő hardverteljesítményét és fejlett egészség- és fitneszmegőrző funkcióit stílusos és tartós kialakítással ötvözi. Az új okosóra ideális lehet mindazoknak, akik széleskörű ismeretekkel javítanának általános egészségi állapotukon és jóllétükön.

 

2024. június 16. 13:55

Nyártól Net-Coach-ok segítik az NMHH céljait

2024. június 15-én sikeres záróvizsgát tettek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös kezdeményezésével indult Újmédia Pedagógia ösztöndíjas felnőttképzési program hallgatói. A Net-Coach-programban az NMHH a magyar pedagógusokkal összefogva olyan tudásközösséget épít, amely segít az iskoláknak és a családoknak megérteni az újmédia világát és sikeresen megküzdeni a digitális élet kihívásaival.

2024. június 16. 12:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30