További memóriaáramkör-gyártó beruházásokat tervez a Samsung

MTI Sajtóadatbank, 2005. december 20. 08:51
A világ legnagyobb félvezetőgyártója, a dél-koreai Samsung Electronics tovább bővíti memóriaáramkör-gyártó kapacitását. Flash és DRAM memória-áramkör gyártósorai modernizálására és újak építésére 789,9 milliárd von (653 millió euró) beruházást tervez. A konszern néhány hete még csak 636,9 milliárd vonos beruházási tervet említett.
Befektetéseivel a konszern előnyét kívánja megőrizni versenytársai, a dél-koreai Hynix, az amerikai Micron és a német Infineon vállalatokkal szemben. Célja félvezető-forgalmának megháromszorozása 61 milliárd dollárra 2012-ig.

A Flash memória áramköröket egyebek között mobiltelefonokban, digitális fényképezőgépekben és MP3 lejátszókban alkalmazzák, mivel áramellátás nélkül is megőrzik a tárolt adatokat. A csak áramellátással adattárolásra alkalmas DRAM memóriákat számítógépekben alkalmazzák munkamemóriának.

A memória-áramkörök árai a Samsung szerint 2006 második felében stabilizálódnak a világpiacon.
Kulcsszavak: memória +céginfo Samsung

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59