LG külső DVD író: könnyen digitalizálni

Kiss Ádám Zoltán, 2006. február 18. 19:11
Egyre több ember számára érdekes probléma régi VHS, vagy VHS-C felvételeinek digitális átírása, gombamód szaporodnak azok a vállalkozások, akik több-kevesebb pénzért vállalják a feladatot. Sokan nem szeretik kiadni kezükből a felvételeket, mert egyrészt szívesen pepecselnek vele, másrészt saját kedvükre szeretnék igazítani az elkészült művet, rájuk gondolt az LG, az új külső DVD írójának, az 5169-esnek a tervezésekor.
Vagy rábízzuk valakire a feladatot, vagy megpróbálkozunk magunk vele. Milyen kártyát válasszak hozzá, milyen szoftvert, hogyan állítsam be a képminőséget, felbontást, stb.? Rengeteg bonyolult paraméter. Az LG GSA-5169-es hátlapján megtalálhatók a szükséges analóg bemenetek: kompozit videó és sztereó hang, illetve S-Video. Ha nem akarjuk a számítógép szoftverét igénybe venni, a csatlakoztatás után elég megnyomni a felvétel gombot, és az író máris rögzíti az anyagot. A mellékelt szoftver segítségével ízlés szerint meg lehet vágni az anyagot, majd azután lemezre lehet égetni.

Az Super Multi 5169-es a már megszokott módon mindenféle lemezzel, így DVD-RAM-mal is hajtható, USB 2.0 kapcsolat segítségével csatlakozik a géphez. Külső tápegysége van, használható hordozható gépekkel is, és a készülékre 2 év szakszervizben igénybe vehető garanciát biztosítanak.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50