Mobillal kommunikáló Bluetooth-os karóra

Genda Csongor Zoltán, 2006. június 12. 19:54
Minden olyan mobiltulajdonossal előfordult már, aki mélyen táskájában hordja készülékét, hogy elmulasztott fontos hívásokat, mert nem hallotta meg a telefoncsörgést. Erre kínál azonban most megoldást a Citizen legújabb karórája, az i:VIRT, amely Bluetooth-on keresztül képes kommunikálni a mobilkészülékekkel.
Így például a majdani felhasználók átirányíthatják a beérkező hívásokat a mindig szem előtt lévő időmérő eszközre, és így a karóra kijelzőjén megjelenik a hívó fél telefonszáma és neve. Az i:VIRT viselője azonban csakis akkor látja, hogy ki keresi őt, ha a maroktelefonjában lévő kontaktokat betáplálja a karóra memóriájába is, amely ezer bejegyzés tárolására alkalmas. A beérkező hívásokat a Bluetooth-os időmérő eszköz fényjelzéssel vagy vibrálással jelzi.

A készülékhez a gyártó mellékel még egy dokkoló egységet is, amellyel fel lehet tölteni a karóra akkumulátorát, amely aktív Bluetooth-üzemmódban öt napi működéshez elegendő energiát biztosít a felhasználóknak.
A fekete illetve ezüst színekben érkező karórát július elejétől megvásárolhatják az érdeklődők, melynek várható fogyasztói ára 140 dollár. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy vajon Ázsiában és Európában is kapható lesz-e az új Citizen-modell.

Kulcsszavak: óra Bluetooth mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50