Megoldás a hirtelen jött forróságra: APC-program Blade szerver

forrás Prim Online, 2006. július 1. 08:15
Az American Power Conversion (APC) bemutatta BLADE READY programját (www.BladeReady.com), amely a vállalatokat segíti a nagy teljesítménysűrűségű alkalmazások – például a Blade szerverek – tervezésében és bevezetésében.
A BLADE READY program az APC és a hálózat-kritikus fizikai infrastruktúra (NCPI) technológiát biztosító szállítók tevékenységét egyesíti annak érdekében, hogy széles körben felhasználható, egymással kompatibilis termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat biztosítsanak a Blade NCPI környezetekhez. A BLADE READY program célja, hogy az abban résztvevők közösen segítsék a vállalatokat a Blade szerverek és a kapcsolódó eszközök tervezése, beszerzése, bevezetése, tesztelése és értékelése során. A program tagjait a kategória legjobb, stratégiai jelentőségű hardver- és szoftverszállítóinak csoportja alkotja, így segítségükkel kiváló működés és páratlan kompatibilitás érhető el a Blade hálózati környezetekben.

„Az informatikai vezetők tisztában vannak azzal, hogy a Blade szerverekre való áttérés helyet takarít meg és javítja a szervizelhetőséget” – mondta Bíró Viktor, az APC dél-kelet európai regionális menedzsere. „Kevesen tudják azonban, hogy ez a technológia a szó szoros értelmében új, „forró” terület, ugyanis a nagy teljesítménysűrűséggel az energiafogyasztás és a kibocsátott hő mennyisége is növekszik. Ezekkel a problémákkal az adatközpontok vezetőinek korábban nem kellett foglalkozniuk. Örömünkre szolgál, hogy a BLADE READY programban az APC világszínvonalú szakértői egy weboldalon keresztül érhetők el, így az informatikai szakemberek könnyebben megfelelhetnek a Blade rendszerek telepítésével járó kihívásoknak, és felkészülhetnek az energiafogyasztással és a túlmelegedéssel kapcsolatos problémák megoldására” – tette hozzá Bíró Viktor.

Az IDC iparági kutatóvállalat előrejelzése szerint a Blade szerverek 2009-re a globális szerverforgalom 25 százalékát teszik ki, és a Blade szerverek piaca 2005 és 2009 között várhatóan évente átlagosan 54 százalékkal növekszik. A Blade szerverek bevezetésének megtervezése komoly technikai kihívást jelent a vállatoknak. Az egy racken belüli energiafogyasztás gyakran meghaladja a 3000 wattot, ami helyi túlmelegedést okoz az adatközpontokban, így új hűtési módszerek bevezetésére van szükség. A BLADE READY program egyedülálló módon, egyetlen helyen, a www.BladeReady.com oldalon tesz elérhetővé számos információforrást, például az APC Blade Readiness Assessment Service szolgáltatását, amely segítséget nyújt a túlmelegedés és az energiafogyasztás okozta kihívások megfelelő megközelítésében és megértésében. Emellett technikai dokumentumok, kiépítési útmutatók, a teljes birtoklási költség (Total Cost of Ownership - TCO) tervezését segítő útmutatók és más dokumentumok is elérhetők az oldalon.

Az APC – többek között a díjnyertes InfraStruXure architektúrával – új mércét állít az energiabiztonság és energiaelosztás, az innovatív hűtési megoldások és a kapcsolódó NCPI megoldások terén. Az APC biztonsági felügyeleti termékeket is kínál, például NetBotz videómegfigyelő és környezeti érzékelő rendszereket, amelyek azonosítják az eseményeket és még az üzemszünet bekövetkezése előtt megoldják a problémákat.

A BLADE READY programról további információ a www.BladeReady.com weboldalon olvasható.

 

Kulcsszavak: szerver APC

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB az elektromos buszokhoz készült, energiahatékony motor- és invertercsomagot vezet be a piacra

Az ABB bejelentette az AMXE250 motorból és HES580 inverterből álló, kifejezetten az elektromos buszok igényeire szabott új és innovatív csomagjának bevezetését. Az új hajtáscsomag, amelynek harmonikus működése egy hatékonyabb, megbízhatóbb és az ipar számára azonnal rendelkezésre álló megoldást eredményez, jelentős előrelépést jelent a tisztább és fenntarthatóbb közlekedési lehetőségek terén.

2024. június 17. 11:28

K&H: Adatvédelem szintjén csak kevesen értenek az AI-hoz

Egyre több cég alkalmazza a mesterséges intelligenciát, de kevesen mondhatják el, hogy tisztában vannak azzal, hogy milyen hazai és nemzetközi, pénzügyi, felügyeleti és adatvédelmi szabályokat szükséges betartaniuk és hogyan alakíthatnak ki egy biztonságos, felkészült környezetet egy AI projekt megvalósulásakor. 

2024. június 17. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30