Az LG Corporate Design Center lett "2006 Tervező Csapata"

forrás Prim Online, 2006. június 28. 11:09
Az LG Corporate Design Center kapta a ’Design Team of the Year 2006’, vagyis ’2006 Tervező Csapata’ címet. Ez a második alkalom, hogy ázsiai tervezők söpörték be a világszerte elismert Red Dot Design Award legrangosabb díját, a ’Radius’ trófeát.
Az ünnepi díjátadót az esseni operaházban, az Aalto Színházban tartották meg június 26-án az 1200 vendéget számláló különleges hallgatóság előtt, kiknek tagjai között formatervezőket, üzletembereket és a média szereplőit éppúgy megtalálhattuk, mint a politikai és a kulturális élet képviselőit. A ceremónián elmondott beszédében az LG Design Team eredményeit méltatta Giorgetto Giugiaro, az Italdesign Giugiaro elnöke.

A Red Dot 1998 óta jutalmazza az új trendeket teremtő tervezőket ’Design Team of the Year’ díjával. Eddig csak két ázsiai vállalat kapta meg ezt az elismerést. A díj történetében az LG-n kívül pedig olyan nevek szerepelnek, mint az Apple, Adidas, Mercedes-Benz, Nokia, Audi és Sony.

A ’Radius’ trófeát, amelyen az 1998 óta díjazottak neve mind megtalálható, Jae Jin Shim, az LG Kijelző és Média Tervező részlegének az elnöke vette át Stephan Dietrich úrtól, a múlt évi győztes Adidas tervező részlegének képviselőjétől.

Az LG-nél június 16. óta hivatalosan is beköszöntött a ’Dízájn Kora’. Az LG Corporate Design Center feladatait az LG főtechnológusa ugyanolyan figyelemmel és odaadással kezeli, mint a K+F központok munkáját.

Idén az LG 20 Red Dot Design és 11 iF Design díjat nyert és ezzel rekordot állított fel a szakmában. A cég többek között az alábbi termékeinek köszönheti sikerét: falra kasztható kivetítő (AN110), dual-core szélesvásznú noteszgép (T1), 50 inches Plazma TV, 42 inches LCD TV, elöltöltős mosógép, Chocolate Phone. A falra kasztható kivetítő és a dual-core szélesvásznú noteszgép ráadásul a Red Dot ’Best of the Best’ elismerésében részesült. Az LG Chocolate Phone-ját talán már be sem kell mutatni, hiszen bestseller termék lett Ázsiától Európáig és még a tervezőszakma is erről beszél mindenhol.

Az LG az első olyan cég, amely termékeinek teljes skálája után kapta a ’Design Team of the Year’ elismerést. Az LG díjnyertes ’darabjai’ a Red Dot Design Múzeumban lesznek kiállítva a következő évi díjátadó ceremóniáig.

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59