Az Intelsat befejezte a PanAmSat felvásárlását

OTS - Cégvonal, 2006. július 5. 09:25
Az összeolvadással létrejön a világ legnagyobb fix műholdas szolgáltatója, amely egyedülálló műholdas és földi technológiájával és újabb értéknövelt szolgáltatásaival még jobban kielégíti az ügyfelek igényeit.
Az Intelsat, Itd. bejelentette, hogy befejeződött a PanAmSat Holding Corporation céggel történő fúziója. Ez azt jelenti, hogy a PanAmSat videopiaci szakértelmével, korszerű műholdjaival és a média élvonalába tartozó ügyfélbázisával kibővült portfóliója révén az új Intelsat a média, a hálózati szolgáltatások, a távközlés és a kormányzati ügyfelek szektorában egyaránt a világ legnagyobb fix műholdas szolgáltatójává (FSS) vált.

Az Intelsat mintegy 3,2 milliárd dollárért megszerezte a PanAmSat valamennyi forgalomban levő törzsrészvényét. Az összeolvadás eredményeként a PanAmSat valamennyi forgalomban levő törzsrészvényét 25 dollár plusz arányos negyedévi osztalékként 0,00927 dollár nem kamatozó készpénzre vonatkozó joggá alakították át. Ezenfelül a fúzió következtében a PanAmSat az Intelsat kizárólagos tulajdonában álló leányvállalatává vált, törzsrészvényeit pedig kivezették a New York-i tőzsdéről. Az ügylet teljes költsége, beleértve a PanAmSat refinanszírozott vagy kint maradó adósságát, mintegy 6,4 milliárd dollárt tesz ki. A 2006. március 31-én befejeződött évben a két cég együttes pro forma bevétele meghaladta a 2 milliárd dollárt, az Intelsat, Ltd. (Bermuda) cégre korrigált EBITDA pedig 1,6 milliárd dollárt tett ki. 2006. március 31-én a pro forma bevételek összevont hátraléka, amely az ügyfelek hosszú távú (15 évig terjedő) kötelezettségein alapul, mintegy 8,3 milliárd dollár volt.
Kulcsszavak: INTELSAT

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már Magyarországon is kapható a Huawei zászlóshajó-okostelefonja

Már elérhető hazánkban a Huawei legújabb zászlóshajó okostelefonja, a HUAWEI Pura 70. A gyártó épp egy hete bővítette hazai termékportfólióját a HUAWEI WATCH GT 5 okosóra-modellekkel, és ezúttal az okostelefonok piacán erősíti jelenlétét a HUAWEI Pura 70 okostelefonnal. Az új sorozat a Huawei P széria mobilfotózás és dizájn terén szerzett tapasztalatait építi tovább: többek között az Ultra Lighting XMAGE kamerarendszernek köszönhetően lehetővé teszi a gyors és éles fényképek készítését is. 

2024. szeptember 28. 13:30

A Galaxy S24 széria még több felhasználónak kínál Galaxy AI funkciókat

A Samsung bemutatja a Galaxy S24 FE okostelefont, a Galaxy AI ökoszisztéma legújabb tagját, amely még több felhasználónak kínál prémium kategóriás mobilélményt.

2024. szeptember 27. 16:46

Xiaomi 14T: Kiváló éjszakai fényképezés fejlett mesterséges intelligenciával

A Xiaomi büszkén mutatja be legújabb zászlóshajó okostelefon-sorozatát, a Xiaomi 14T sorozatot, amelyet a csúcskategóriás képalkotási képességeket kereső fotózás-rajongóknak terveztek. Az okostelefon-fotózás újragondolásával, különös hangsúlyt fektetve a kivételes éjszakai fotózásra, a Xiaomi 14T sorozatot erőteljes mesterséges intelligencia-funkciók egészítik ki. 

2024. szeptember 27. 09:57

Kiderült, milyen felújított telefonokat vásárolnak a diákok

Egy diákkedvezményes kuponnal rendelő ügyfél fejlettebb és újabb okostelefont vásárol egy átlagos vásárlónál. A Rejoy a Diverzum diákkedvezményes platformmal közösen vizsgálta meg, miként befolyásolta az iskolai mobilhasználati szokások változása a diákok készülékvásárlási szokásait.

2024. szeptember 25. 18:16

A Viber ismertette a megbízható márka-felhasználói kommunikáció jövőjét Magyarországon

A Rakuten Viber, a vezető globális kommunikációs platform, amely világszerte több százmillió felhasználót köt össze biztonságosan több ezer márkával, bemutatta az alkalmazás legújabb funkcióit, amelyekkel még hatékonyabb és megbízhatóbb lehet a magyar vállalkozások és fogyasztók közötti kommunikáció, és interakció.

2024. szeptember 25. 13:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10