Tárgyalás az internet jövőjéről Genfben

MTI Sajtóadatbank, 2006. szeptember 8. 08:40
Az internet jövőjéről folytatandó globális párbeszéd kereteinek és tartalmának meghatározására összehívott ENSZ munkacsoport ülésére utazott Genfbe csütörtökön Kovács Kálmán, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára - tájékoztatta az MTI-t a szaktárca. Az ENSZ által felügyelt folyamat célja: az internet zavartalan fejlődésének biztosítása és az általa kínált lehetőségek kihasználása révén a digitális szakadék csökkentése, illetve később annak felszámolása.
A munkacsoport mostani ülésén készíti elő azt a világméretű tanácskozást, amelynek témája az "Internet-irányítás a fejlődésért" címet kapta. A szóban forgó tanácskozás témájával is azt akarja hangsúlyozni az ENSZ, hogy az internet és a modern technológiák egyre fontosabb szerepet kapnak a fenntartható fejlődés biztosításában, így a környezetvédelemben is.

Az internet fejlődése nagymértékben segíti az információk gyors áramlását és széleskörű hozzáférhetőségét. Ez a környezetvédelmi kérdések globális, határokon átívelő jellege miatt számos lehetőséget rejt magában - tartalmazza a minisztériumi közlemény.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09