32 GB-os TDK flash meghajtó

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 19. 08:24
A TDK a Samsung példáját követve egy 32 GB-os, noteszgépekhez kifejlesztett NAND flash háttértárat mutatott be, amely egyelőre termékminta-mennyiségben érhető el a gyártók számára.
A flashmemória-egység szabvány IDE konnektor révén illeszkedik a merevlemezes meghajtó számára kialakított rekeszbe, azonban mégis mintegy 20%-kal kisebb az általában 2,5 inch-es laptop HDD-knél. A gyártó szerint a termék 33,3 megabit/s-os adatátviteli sebességet támogat, és a merevlemezes meghajtóknál jóval kevesebb energiát használ, azaz hosszabb használatot tesz lehetővé az akku egy feltöltésével. Az adatátviteli sebességgel kapcsolatban nem derül ki, hogy írási, olvasási, vagy átlagos értékről van-e szó: az úttörő Samsung termék írási sebessége a gyári adatok szerint 28, az olvasási pedig 53 MB/s.

A Samsung márciusban dobta piacra az első flashmemóriás noteszgép-meghajtót, „solid-state disk (SSD)” néven. A szintén 32 GB-os egység fő előnyei közé tartozik a dél-koreai gyártó szerint a gyorsaság – különösen az operációs rendszer és más szoftverek betöltésénél – a környezeti behatásokkal szemben tanúsított nagyobb ellenálló képesség, illetve az energiatakarékosság. A negatív oldal a termék ára: a Samsung egyébként viszonylag kisteljesítményű SSD laptopja például mintegy 750 ezer forintnak megfelelő won-ba kerül.

A TDK azon kívül, hogy elkezdte a gyártóknak szállítani a flash meghajtót, a forgalmazással kapcsolatban egyelőre nem bocsátkozott részletekbe. 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50