Számítógép-vezérlésű matrac álmatlanoknak

MTI Sajtóadatbank, 2006. szeptember 19. 10:05
Számítógép által vezérelt matrac hívatott javítani az alvási nehézségekkel küzdők álmát.
A speciális matracot a Panasonic hozza forgalomba: az EU 3002 sleeping program mat nevű termékben a huzat alatt nyolc felfújható párnácska lapul, amelyeknek levegővel való feltöltését és légtelenítését komputer irányítja - olvasható a Membrana című, orosz nyelvű hírportálon.

A matrac gyengéden megmasszírozza gazdáját elalvás előtt, különös figyelmet fordítva a hátgerincnek és a derék tájékának. Reggel, ébredés előtt ismét megmasszírozza tulajdonosát, majd megemeli a fejrészt, megkönnyítve ezáltal gazdájának a felkelést.

Az intelligens matrac megálmodóinak a figyelme arra is kitért, hogy vannak, akiknek keményebb fekhelyen esik jobban az alvás, s akad olyan, aki szeret "belesüppedni" a puha matracba. Erre szolgál a három fokozatú szabályozó, ugyancsak háromféle erősségre lehet beállítani a matrac elektromos melegítőjét is.

A matracot, amely akár egy százkilós emberrel is "elboldogul", október 10-án hozza a Panasonic forgalomba 2,2 ezer dolláros, azaz 470 ezer forintos áron.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Utazási konferencia az Angyalok városában

A dinamizmust tükrözte az idei utazási világkiállítás, az IPW2024, és ezt sugározza a helyszín is: Los Angeles, Kalifornia.
 

2024. május 17. 18:51

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02