Meglepetés az LG Electronics harmadik negyedéves profitja

MTI Sajtóadatbank, 2006. október 18. 08:56
Az LG Electronics rácáfolva az előrejelzésekre nyereséget ért el pénzügyi évének harmadik negyedében: mobiltelefon ágazatának fellendülése ellensúlyozni volt képes lapos képernyőjű televíziókat gyártó vegyes vállalatának halvány teljesítményét.
Az LG mobil üzletága - amely negyedik a világon a Nokia, a Motorola és a Samsung mögött – fellendülni látszik, miután a piacon sikerrel szerepelnek legújabb modelljei - az előző negyedév 15,3 milliójával szemben most 16,5 milliót adtak el. Az elemzők szerint további optimizmusra ad okot az LG szereplése az igencsak pezsgő mobiltelefon-piacon, ám azok a veszteségek, amelyeket az LG.Philips LCD "szállít", folytatódnak majd.

Az LG Electronics, amely elsősorban a Samsunggal csatázik a televíziók, hűtőszekrények és mobiltelefonok piacain, a szeptember 30-án befejeződött negyedévben 22,7 milliárd won (23,78 millió dollár) nyereséget ért el; egy esztendeje 156,9 milliárd won volt ez az érték, a második negyedév - meglepetésre - 9,7 milliárd won veszteséget hozott. A bevétel 6,05 ezer milliárd wont tett ki a harmadik negyedévben, az egy évvel ezelőtti 6,02 ezer milliárd wonnal, illetve a második negyedben elért 5,8 ezer milliárd wonnal szemben. A Reuters által felkért elemzők várakozásainak átlaga 8 milliárd won veszteség volt.

Az LG üzemi eredménye 197,2 milliárd won lett; alacsonyabb a tavalyi 280 milliárdnál, de magasabb a második negyed 190,5 milliárdjánál.

Az LG Electronics árfolyama - amely a cég értékét 9 milliárd dollárban határozza meg - idén 31,7 százalékkal csökkent; a harmadik negyedév ugyanakkor a piaci átlagnak megfelelő 6 százalékos többletet hozott.
Kulcsszavak: +céginfo LG LG Electronics

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59