Jövőidéző érintőképernyős mobil a Samsungtól

Kiss Ádám Zoltán, 2006. december 6. 08:02
A hongkongi ITU-val párhuzamosan újdonságok sorát jelenti be a Samsung, az egyik legérdekesebb egy olyan készülék, mely átlagos felhasználóknak készült, nem üzleti kommunikátor, ám számokat tartalmazó gombokat már hiába keresünk rajta.
A felépítésétől eltekintve legfeljebb multimédia képességei miatt érdekes telefon a Samsung nyitottságát jelzi az érintőképernyő felé. A mobilgyártók nagy problémája, hogy a felhasználók egyre nagyobb kijelző mellett használható méretű billentyűzetet szeretnének, mindezt egy csöppnyi telefonban. Ez a három szempont üti egymást, hacsak nem azonos a billentyűzet és a megjelenítő. Az ötlet természetesen nem új, ám eddig leginkább extrém árú nagyméretű üzleti kommunikátorokban találkozhattunk vele, míg a Samsung SGH-E890 átlagos felhasználóknak készült termék. A leggyakrabban használt navigációs gombok még szerepelnek a készüléken, ám a hívószámokat már a megjelenítőn keresztül vihetjük be. Az 1,3 megapixeles kamerával, Bluetooth kapcsolattal és mobiltévés képességekkel rendelkező SGH-E890 elölről szétcsúsztatható modellnek tűnik, ám valójában nem az, mindössze 14,6 milliméter vastag. A boltokba 300 dollár körüli áron kerül majd.
Kulcsszavak: ITU mobiltelefon Samsung

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50