5 éven belül megháromszorozódik a HDTV-s háztartások száma

Milkovits Gábor, 2007. február 11. 08:57
Az Informa Telecoms and Media felmérése szerint 2011-re háromszor annyi háztartásban néznek majd digitális HDTV adásokat, mint 2006 végén.
A tavalyi év végén világszerte mintegy 48 millió háztartásban volt HDTV, ezek 58%-a az Egyesült Államokban, 20%-a pedig Japánban. A piackutató előrejelzése szerint 5 év múlva ez a szám eléri a 151 milliót, ami már igen jelentős szám, főleg ha figyelembe vesszük, hogy jelenleg 1,2 milliárd háztartásban van valamilyen tv készülék, azaz a HDTV-k meghaladják majd a 10%-os arányt.

A tanulmány készítői szerint a mostani átállás jelentősége a fekete-fehérről a színes tévékre való áttéréséhez hasonlítható. A folyamat felgyorsulását jelentősen elősegíti a síkképernyős, HDTV-képes készülékek árának folyamatos csökkenése, amely jelentősen megnövelte irántuk a fogyasztói keresletet. Magának a digitális HDTV szolgáltatásnak ugyanakkor ennél lassúbb az elterjedése, amit főként az okoz, hogy a szolgáltatók gyakran túl kevés HD tartalmat kínálnak, így a nézők nem találják érdemesnek előfizetni. Ezen a helyzeten segíthet az olyan szabályozás, mint ami az Egyesült Államokban, Japánban, vagy Ausztráliában is működik: ott ugyanis a műsorszolgáltatók kötelezve vannak arra, hogy bizonyos műsormennyiséget adott határidőre HD formátumban is sugározzanak.
Kulcsszavak: trend televízió TV HDTV

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17