Újfajta HotSpot szolgáltatáscsomagok

forrás Prim Online, 2007. február 14. 18:02
A HotSpotSystem.com február 12-től új szolgáltatáscsomat vezetett be, mellyekkel egyszerűen és gyorsan indítható vezeték nélküli nyílvános HotSpot szolgáltatás lakóközösségek, szállodák, kávézók és egyéb vendéglátóhelyek részére.
A HotSpot PRO szolgáltatással belépési és havi díj nélkül indítható fizetős HotSpot szolgáltatás, az induláshoz mindössze egy LinkSys WRT54GL routerre és egy szélessávú internet kapcsolatra van szükség. A hozzáférések időtartamát és árait az üzemeltető határozhatja meg. Szintén beállítható minden hozzáférési csomaghoz adatforgalmi és sávszélességi korlát is. Egyre népszerűbb ez a szolgáltatás vendéglátóhelyek és társasházak körében is, hisz ha egy lakóhelyen ilyen szolgáltatás üzemel,
a lakóknak a szolgáltatás igénybevételéhez nem szükséges sem szerződést, sem pedig hűségnyilatkozatot aláírniuk és akár 1 hétre is vásárolhatnak hozzáférést.

A HotSpot FREE szolgáltatás keretében olyan ingyenes Wi-Fi szolgáltatás indítható, ahol az internet-hozzáféréshez érvényes belépési kódra van szükség, így biztosítva azt, hogy az adott ingyenes HotSpotot csak az arra jogosultak használhassák (megszűnik a teljesen nyitott hálózat, így a környezetben lévő szomszédok, helyek nem tudnak hozzáférni a hálózathoz, csak azok a felhasználók, akik érvényes kóddal rendelkeznek). Különösen népszerű ez a típus éttermek, kávézók körében, ahol csak azok kapnak
érvényes kódot, akik az adott helyen fogyasztottak. A kiosztott kód egyedi és másfél óra után automatikusan lejár, így a pincérnek semmilyen teendője nincs, sőt a rendszer használatához a helyszínen még számítógépre sincs szükség (a szoftver közvetlenül a Wi-Fi routeren fut).

A rendszer tavaly nyári indulása óta folyamatosan bővül a beléptetett HotSpot helyek száma, Soprontól Miamin át egészen Kuala Lumpurig. Magyarországon már kb. 50, külföldön több mint 100 pont csatlakozott a rendszerhez.
Kulcsszavak: hotspot

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A biztonság legyen egyszerű, intelligens és mindenhol elérhető

A világ egyre inkább a hibrid és távoli munkavégzés irányába mozdult el az elmúlt időszakban, és ez a trend – ami persze az irodai munkahelyekre vonatkozik - várhatóan a jövőben is velünk marad. A felhasználók most már elvárják, hogy bárhonnan, bármilyen eszközről tudjanak csatlakozni, miközben az IT-csapatok ugyanazokat a komplex és időigényes megoldásokat alkalmazzák. 

2021. június 13. 15:53

Új kiberbiztonsági központot nyitott a Huawei Technologies

Az eddigi legnagyobb Globális Kiberbiztonsági és Adatvédelmi Átláthatósági Központját nyitotta meg a Huawei Technologies Kínában. A központ nyitva áll a szabályozók, a független tesztelő és a szabványügyi szervezetek, valamint a vállalat ügyfelei, partnerei és beszállítói számára is. 

2021. június 10. 20:37

Élesben folytatja működését az ország első ipari 5G magánhálózata a Foxconn komáromi gyárában

A Foxconn komáromi gyárában 6 hónapnyi tesztidőszak után folytatódik a legújabb generációs mobilhálózatra épülő megoldások bevezetése, jelenleg már 5G privát hálózaton keresztül működik a PC tesztelés. Az 5G felhasználása a közeljövőben érkező 5G-re optimalizált hardverek és szoftverek segítségével új távlatokat nyit az ipar számára, hiszen ezekkel jóval hatékonyabb, gyorsabb és biztonságosabb folyamatokat lehet kialakítani. A Foxconn igényeire szabott megoldásokat és az 5G infrastruktúra kiépítését az Ericsson és a Vodafone Magyarország segítségével valósították meg, az 5G-re épülő ipari megoldások tesztelése már a tavaly ősszel elindult a komáromi gyárban.

2021. június 10. 17:29

Jó ütemben halad a DIGI vezetékes hálózatfejlesztése

A mobil üzletág folyamatos bővítése mellett a DIGI nagyszabású vezetékes hálózatfejlesztéseket is végez a fővárosban és vidéken. A már befejezett munkálatok elsősorban a rendelkezésre állást, kapacitásnövelést, valamint a Budapesten található központi routerek fejlesztését célozták. A fővárosi korszerűsítések mellett a DIGI vidéken is fejlesztette hálózatát, így 12 regionális központ újonnan csatlakozhatott a vállalat élvonalbeli FTTH (Fiber-to-the-Home, azaz előfizetői végpontig kiépített száloptikai rendszer) hálózatához. 

2021. június 9. 11:03

Magyarok fejlesztették a Balti villamosenergia-ipari rendszerirányítók közös platformját

A három balti rendszerüzemeltető a Baltic Transparency Dashboard 2.0. fejlesztésére nemzetközi tendert írt ki, amelyet a magyar konzorcium nyert el tavaly decemberben. A Navitasoft az üzleti megvalósításáért felelt, az Integral Vision az alkalmazás fejlesztését látta el. Az új adatközlési portál a piacon egyedülálló módon egyablakos tájékoztatást biztosít az energiatermeléssel, -kapacitással, -átvitellel kapcsolatban a régió szereplői számára. A szabad és nyitott energiapiacon az átláthatóság elengedhetetlen, mivel nagyban hozzájárul a tisztességes verseny kialakulásához, és segít egyenlő feltételeket biztosítani a piaci szereplők számára.

2021. június 9. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40