Nem fejleszt több játékot a GameCube-hoz a Nintendo

Milkovits Gábor, 2007. február 24. 18:41
Amint az a Wii sikerének fényében várható volt, a Nintendo bejelentette, hogy nem fejleszt több játékprogramot előző generációs, GameCube játékkonzoljához.
Mindezt Perrin Kaplan, a Nintendo amerikai részlegének vezetője nyilatkozta a sajtónak, hozzátéve, hogy a Sony PlayStation 2-höz hasonlóan továbbra is forgalmazni fogják a készüléket. Igen ám, csakhogy a PS2-höz a mai napig készítenek játékokat, míg a Microsoft és a Nintendo igyekezett minél gyorsabban átváltani az új platformra. Ez az eladási mutatók fényében persze igencsak érthető: a Sony PS2 tavaly decemberben még mindig a legnépszerűbb játékkonzolnak bizonyult, legalábbis a tengerentúlon, és idén januárban is jóval több fogyott belőle, mint az új PS3-ból. Eközben a több mint egy éve kapható Microsoft Xbox 360 és a tavaly november-decemberben forgalomba került Nintendo Wii már most jóval sikeresebbek elődeiknél.

A GameCube valójában sohasem fogyott igazán jól, és meg sem közelítette a hordozható GameBoy hatalmas sikerét. Nem véletlen, hogy a GameBoy Advance-ra nem a GameCube-éhoz, hanem a Sony PS2-éhez hasonló sors vár a közeljövőben, azaz a Nintendo a DS-el együtt fenntartja rá a teljes támogatást. Kaplan kijelentésére reagálva egyébként a cég brit szóvivője azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem szüntetik be a GameCube hardver és szoftver gyártását, csak éppen új játékok nem szerepelnek a tervek között.
Kulcsszavak: játék Nintendo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52