Microsoft technológiával nyert tendert az Axis Kft.

forrás Prim Online, 2007. március 5. 10:04
Közbeszerzési pályázaton nyert megbízást az Axis Consulting 2000 Kft. elektronikus ügyirat-nyilvántartó és dokumentumkezelő rendszer szállítására a budapesti Főpolgármesteri Hivatal számára.
A kialakítandó megoldásnak meg kell felelnie a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvényben (KET) megfogalmazott előírásoknak, illetve illeszkednie kell a hivatal informatikai környezetéshez és szabványaihoz. Az Axis Microsoft technológiára alapozva .NET Framework környezetben alakítja ki a rendszert, amelyet a Főpolgármesteri Hivatal összes szervezeti egységénél bevezetnek.

A nagyvállalati rendszerek és üzleti intelligencia megoldások területére szakosodott Axis Consulting 2000 Kft.  a FreeSoft Nyrt. független leányvállalata. A cég az államigazgatás, valamint számos önkormányzat, bank, telekommunikációs, szolgáltató és ipari cégek  partnere, az üzleti intelligencia-megoldások vezető szállítójának számító, Cognos Inc. arany fokozatú viszonteladója. Megoldásaiban szabványos és nyitott szoftver technológiákat (relációs adatbázis-kezelők, XML, webszolgáltatások), illetve elterjedt platformokat (Oracle, Java, Microsoft) használt, jártas a nagyvállalati megoldások (Oracle Financials, Microsoft Dynamics AX) megvalósításában.
Kulcsszavak: Axis közigazgatás

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

TECHXPO 2024: négynapos, nemzetközi technológiai show-t rendeznek novemberben Budapesten

Vadonatúj nemzetközi technológiai esemény debütál idén novemberben Budapesten, amely egyszerre szólítja meg a szakembereket és a nagyközönséget. A szervezők célja, hogy a TECHXPO néhány éven belül a kelet-közép-európai térség meghatározó technológiai expójává váljon, mely a régióból hiányzó, de nyugat-európai nagyvárosokban – többek között Barcelonában és Berlinben – már hosszú múltra visszatekintő üzleti és lakossági eseményekhez sorakozik fel képviselve régiónk szellemi, üzleti és innovációs potenciálját. 

2024. szeptember 22. 15:33

Kulcsos gyerekek a 21. században: Erre kell ügyelnie a szülőknek

Az iskolakezdéssel együtt sok családnál elérkezik az a pillanat is, amikor a gyerekek már egyedül jönnek-mennek az iskolába. Természetesen minden szülő szeretné a legbiztonságosabb módon megoldani a diákok önállósodását, éppen ezért nem árt néhány fontos tényt szem előtt tartani.

2024. szeptember 22. 13:46

Újabb BME-s diákok a Siemens Mobility ösztöndíjprogramjában

2023 decemberében erősítették meg a Siemens tagvállalatai, hogy a következő öt évben továbbra is a Műegyetem partnereként támogatják a jövő mérnökgenerációja szakmai fejlődését. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Siemens csoport már több mint 25 éve fennálló stratégia partnerségének jó példája a BME és a Karlsruhei Egyetem Technológiai Intézetének (KIT) ​kettős diploma programjában való részvétel is. A Siemens Mobility az elsők között csatlakozott a programhoz még 2019-ben.

2024. szeptember 21. 19:11

Jelentős szakmai sikerrel zárult az ELTE pályaorientációs és tehetséggondozó programja

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő, „STEMpont” komplex pályaorientációs és tehetséggondozó program (NTP-STEM-23) megvalósítására kiírt pályázatán az ELTE Informatikai Kar 20 millió forint, a Természettudományi Kar pedig csaknem 18 millió forint támogatási összeget nyert el.

2024. szeptember 20. 14:55

24. alkalommal lehet jelölni a reáltárgyak legjobb oktatóit a Rátz Tanár Úr Életműdíjra

Az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért 2024-ben is várja a jelöléseket a Rátz Tanár Úr Életműdíjra, amelyet immáron 24. alkalommal ítélnek oda olyan tanároknak, akik különösen sokat tettek a hazai reáloktatásért. 

2024. szeptember 20. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34