Blu-ray, HD DVD, DVD: mindent ismer az új LG író

Genda Csongor Zoltán, 2007. március 10. 17:15
Hamarosan kapható lesz a kereskedelmi forgalomban is az LG legújabb fejlesztésű optikai meghajtója, amely alkalmas a Blu-ray-lemezek írására, ám a HD DVD-diszkeket is beolvassa.
Hogy mennyire élen jár a koreai vállalat a hibrid-technológiák alkalmazásában, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy március végén piacra dobja az LG az első hibrid merevlemezt tartalmazó noteszgépét, rövidesen pedig megkezdik egy a mindkét kéklézeres formátumot kezelő író forgalmazását is. A Super Multi Blue GGW-H10N névre keresztelt optikai meghajtó 4x-es sebességgel írja meg az egyrétegű Blu ray-korongokat, az 50 GByte-os kétrétegű lemezekre, pedig 2x-esen égeti rá az adatokat. Természetesen a vörös lézeres (CD/DVD) formátumokat is kezeli az eszköz, ami viszont megkülönbözteti a GGW-H10N-t a konkurens termékektől az az, hogy beolvassa a meghajtó a HD DVD-diszkeket is.

A hibrid írót májusban hozza forgalomba az LG, annak árára vonatkozó információt azonban egyelőre nem közöltek.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC bemutatja leggyorsabb gaming monitorát

A gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája, az AGON by AOC egy teljesen új termékkategóriát vezet be a legigényesebb és legkompetitívebb játékosok és esportolók számára: ez az AGON PRO. Az AGON PRO kategória első modellje a legmodernebb technológiákat kínálja a legendás specifikációkat igénylő játékosoknak. A 24,5" (62,2 cm) AGON PRO AG254FG Full HD felbontású és 360 frissítési rátájú IPS panelt alkalmaz a verhetetlen játékteljesítmény érdekében, amelyhez a rendszer késleltetésének minimalizálása érdekében 1 ms GtG válaszidő és Nvidia G-Sync társul NVIDIA Reflex Latency Analyzer-rel.

2021. augusztus 1. 16:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53