Az Ericsson bővíti a Mobilkom Austria csoport 3G hálózatait

Kovács Attila, 2007. március 11. 19:45
Az Ericsson Magyarország arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Mobilkom Austria csoport osztrák, bolgár, horvát és lichtensteini vállalatai az Ericssont választották harmadik generációs WCDMA rádióhálózataik legújabb, nagy kapacitású HSPA (High Speed Packet Access) funkciókkal történő kibővítésére és frissítésére, beleértve a feltöltési irányt is.
A megállapodás értelmében az Ericsson kereskedelmi szoftvert szállít, amely által a feltöltési irányban is HSPA (akár 1,4 Mb/s) szolgáltatására, illetve gyorsabb HSPA letöltési sebességre (akár 14,4 Mb/s) lesz képes a rendszer.Ez teljes mértékben megfelel a jelenleg kapható végfelhasználói készülékek kapacitásának, amelyek 7,2 Mb/s letöltési sebességet tesznek lehetővé.

Bécsben a Mobilkom Austria ügyfelei jelenleg a Közép- és Kelet-Európában mobil szélessávon rendelkezésre álló legnagyobb sebességet élvezhetik. Ezt követi majd a Vipnet hálózat beindítása Horvátországban, a Mobiltelé Bulgáriában és a Mobilkom Liechtensteiné Liechtensteinben. Az Ericsson a megállapodás részeként projektmenedzsmentet, valamint telepítési és rendszerintegrációs szolgáltatásokat nyújt.

A HSPA a WCDMA 3G technológia fejlődése felé tett első lépés. Jelentősen növeli az adatátviteli sebességet és a kapacitást, miközben csökkenti a várakozási időt a csomagkapcsolt kommunikációban. A HSPA-technológia fejlesztése további nagy lehetőségeket rejt magában. A jövőbeli fejlesztések közé tartozik az előfizetői irányú sebesség növelése 42 Mb/s és a központi sebesség növelése 12 Mb/s értékre. Az Ericsson számos frekvenciasávon nyújt HSPA-támogatást, 850 MHz-től egészen 2,6 GHz-ig. Az Ericsson legújabb HSPA-technológiája kiváló rendszerkapacitással rendelkezik, és csökkenti az interaktív szolgáltatások válaszidejét. A meglévő hálózatok frissítése megnöveli majd a mobil szélessáv teljesítményét, miközben lehetővé teszi a Mobilkom Austria csoport tagjai számára harmadik generációs szolgáltatásválasztékuk kibővítését a továbbfejlesztett multimédiaszolgáltatásokkal.

A HSPA-technológiát eddig összesen 47, az Ericsson által szállított hálózatban vezették be.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17