Hamarosan elfogynak az URL-címek

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 2. 18:34
Egy aktuális jelentésből az derül ki, hogy a világháló rohamos növekedése miatt hozzávetőlegesen öt éven belül elfogynak a rendelkezésre álló internetes címek.
Mindennek vége lesz egyszer, még az olyannyira kimeríthetetlennek tűnő világháló forrásainak is. Az internetes domain nevek kiosztását és felügyeletét ellátó ICANN megbízásából készített tanulmány szerint 2012-ig valószínűleg el fognak fogyni a kiosztandó URL-címek, és azután nem lesz majd miből választaniuk az új webcímet igénylő személyeknek. Egy korábbi jelentés szerint a World Wide Web növekedése töretlen tempóval folytatódik, és mára már az internetes oldalak száma elérte a 110 milliót. Újabban gombamód szaporodnak az online naplók, ám számtalan kisebb cég is felfedezte az internetben rejlő óriási lehetőségeket, és azok is sorra készítik a termékeiket, szolgáltatásaikat reklámozó honlapokat.
A webcímek kimeríthetetlen tárháza tehát a végéhez közeledik, és az ICANN ezt a kérdést is napirendre tűzte a most zajló portugáliai konferencián, hogy valamiféle megoldást találjanak a problémára.
Kulcsszavak: domain ICANN internet

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50