A Google történelmet hamisít?

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 3. 19:18
A Google-t újabban azzal vádolják, hogy a történelmet akarta meghamisítani azáltal, hogy térképszolgáltatásából eltávolította a New Orleans-i hurrikán pusztításait ábrázoló fotókat, és régebbiekkel pótolta azokat.
Múlt héten az amerikai képviselőház tudományos és technikai ügyekkel foglalkozó bizottsága felszólította a Google vezérigazgatóját, Eric Schmidt-et, hogy adjon magyarázatot arra, hogy cégük miért cserélte ki a Katrina hurrikán utáni állapotokról készített képeket olyanokra, amelyek a katasztrófa előtt készültek. A Google Maps és Earth adatbázisát ugyanis tavaly ősszel olyan New Orleans-i felvételekkel töltötték fel, amelyeken nem volt látható a vihar okozta rombolás, holott azelőtt a vidék valós állapotát mutató képeket tekinthették meg a felhasználók.

A Google felelős menedzsere, John Hanke blogjában azt írta, hogy meglepetéssel fogadták a vádakat, mivel egyáltalán nem állt szándékukban meghamisítani a történelmet, és a fotókat csakis azért cserélték ki korábbiakra, mert az aktuális állapotot tükröző képek felbontása nem volt kielégítő, időközben pedig szakembereik a 2006-os, jó minőségű műholdfelvételek feldolgozásán munkálkodtak, és vasárnap óta már ezeket láthatják a felhasználók. Hanke úgy érvelt, hogy az internetezők eddig is hozzáférhettek a hurrikán utáni aktuális képekhez , tehát szó sincs meghamisításról.
Kulcsszavak: Google onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09