"Mobilvírus" keltett pánikot Pakisztánban

Milkovits Gábor, 2007. április 14. 09:18
Pakisztánban egy olyan hamis sms keltett nagyarányú pánikot, amely egy mobiltelefon terjedő halálos biológiai vírus veszélyeire figyelmeztetett.
A rövid szöveges üzenet szerint a „mobilvírus” már 20 halálos áldozatot szedett, és terjedése feltartóztathatatlan. A blöff olyan hatásosnak bizonyult, hogy több Karachi mecsetben azt tanácsolták a mobiltelefon-tulajdonosoknak, hogy „féljenek Allah haragjától”. Farah Hussain, a Warid Telecom mobilszolgáltató szóvivője a sajtónak elmondta, hogy ügyfélszolgálatukat elárasztották az állítólagos vírussal kapcsolatos kétségbeesett hívások.

A pakisztáni mobilszolgáltatók a pánikra tekintettel közös sajtóközleményt adtak ki, amelyben leszögezték, hogy egy élő vírus ilyen jellegű terjedésének nincs semmiféle természettudományos alapja, vagyis a híresztelések teljességgel megalapozatlanok. A pakisztáni mobilpiac India után a második legdinamikusabban fejlődő piac a térségben, a 160 milliós országban 2006. végén 48 millió mobil-előfizető élt.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Utazási konferencia az Angyalok városában

A dinamizmust tükrözte az idei utazási világkiállítás, az IPW2024, és ezt sugározza a helyszín is: Los Angeles, Kalifornia.
 

2024. május 17. 18:51

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01