Britney Spears már megint meztelenül

forrás Prim Online, 2007. április 25. 11:29
Sokadjára „próbálkoznak” emailen terjedő férgek azzal, hogy hírességek aktfotóit ígérgetik a levél tárgyában. Ezúttal azonban történt némi stratégiaváltás: a képek valóban ott vannak.
Valószínűleg kevés olyan botor felhasználó létezik már, aki a „Britney Spears meztelen képek” tárgyú emailt megnyitva akkor is rákattint a mellékletre, ha az egy futtatható fájl. A Panda Software azonban nemrég olyan email-férgeket szűrt ki az Internetes forgalomból, amelyek valódi képeket tartalmaznak mellékletként.

Valódiak abban az értelemben, hogy valóban .jpg kiterjesztésű képek – hogy valóban Spears kisasszonyt ábrázolják-e, az már más kérdés –, így sokan abban a hiszemben kattintanak rá, hogy nem ártanak vele maguknak. Nagyot tévednek!

A képekre kattintva ugyanis egy olyan folyamatot indítanak el, melynek során rosszindulatú kódrészletek töltődnek a gépükre, így óriási veszélynek teszik ki magukat. Az álca ráadásul azért is tökéletes, mert így a digitális bűnözők nem gyanús, a vírusirtók által könnyen felismerhető fájlokat küldenek, hanem ráveszik a felhasználókat, hogy ők maguk töltsék le a „poloskákat”.

A Panda TotalScan és NanoScan online alkalmazásaival a legtöbb ilyen próbálkozás utólag is kiszűrhető (www.pandasoftware.com/activescan és www.nanoscan.com), ennek ellenére nem árt az óvatosság.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: harc az alattomos támadások ellen

A digitális eszközök használata vitathatatlanul megkönnyíti az életünket, az online tájékozódást és ügyintézést. Az eszközökön tárolt érzékeny adatok védelme azonban fokozott óvintézkedéseket igényel minden tulajdonostól.

2024. július 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01