Samsung 50' full HD plazmatévé Bluetooth-al

Milkovits Gábor, 2007. április 26. 08:00
A Samsung bemutatta a világ első Bluetooth-támogatással rendelkező televízióját, az 50 inch-es képátmérőjű, és a költői „PAVV Cannes SPD-50 P91 FHD” névre hallgató plazmatévét.
A teljes 1080p HD képfelbontást biztosító síkképernyős készülék a jobb képminőség érdekében a Samsung „Ultra DayLight” „Natural True Color” és „Real Motion Studio” technológiáival is fel van ruházva, amelyek a nappali fényben való láthatóságot, a színhűséget, illetve az élethű mozgások megjelenítését biztosítják. Mégsem ezek a készülék igazi újításai, hanem a Bluetooth, amelynek segítségével PC-t, fejhallgatót, vagy akár nyomtatót is lehet vezeték nélkül hozzácsatlakoztatni. A Samsung ugyan részletekkel egyelőre nem szolgált, azonban könnyű elképzelni például azt a helyzetet, amikor a tévé képernyőjén kimerevített képet azonnal, drótok és csatlakozók dugdosása nélkül kinyomtathatjuk, akárcsak ma a digitális fényképezőgépek és a megfelelő Bluetooth nyomtatók esetében.

A Bluetooth-kompatibilis Samsung plazmatévé egyelőre csak Dél-Koreában kerül piacra, szerény 4,3 millió won (kb. 835 ezer Ft) áron. A technológiai cégek hosszú távon nagy lehetőségeket látnak a Bluetooth UWB-vel kombinált verziójában, amely a mostaninál nagyobb távolságoknál is teljes körű kompatibilitást biztosíthat a vezeték nélkül összekapcsolt készülékek számára.
Kulcsszavak: Samsung TV Bluetooth

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17