A fiatal nők neteznek a legtöbbet Nagy-Britanniában

Milkovits Gábor, 2007. május 18. 12:04
A Nielsen/NetRatings felmérése szerint a 18-34 év közötti fiatal nők interneteznek a legtöbbet Nagy-Britanniában, ők adva az online népesség 18%-át a szigetországban.
Szintén ők azok, akik átlagban a legtöbbet böngészik a világhálót, 27%-kal több időt töltve ezzel, mint férfitársaik. És ha mindez még nem lenne elegendő a kialakult sztereotípiák lerombolásához, a felmérésből az is kiderül, hogy a férfiak közül az 50 év felettiek a legaktívabb internet-felhasználók. Az eredmény meglepő lehet a legtöbb olvasó számára, hiszen a közvélekedés szerint a világhálót mindenütt a technológiai ismeretekkel is rendelkező, fiatal férfiak használják a legtöbbet.

Alex Burmaster, a Nielsen/NetRatings elemzője szerint a fenti számok azt bizonyítják, hogy mennyire része lett hétköznapjainknak az internet. A korai időszaktól eltérően a fejlett országokban mára gyakorlatilag mindenki internetezik, márpedig a legtöbbet nyilvánvalóan azok használják a világhálót, akiknek erre a legtöbb idejük van, vagyis a családjuk miatt többet otthon tartózkodó nők, illetve az aktívabb nyugdíjasok. A felhasználói csoportok változását jól jelzi, hogy a Forrester Research szerint Amerikában tavaly több ruhát értékesítettek a világhálón, mint számítógépet vagy a kategóriába tartozó más eszközt és alkatrészt.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállító várta a jelen és a jövő agrárszakembereit

A győri Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét. A kiállítók között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

2024. április 14. 13:51

Ezeket a háztartási gépeket vették tavaly a magyarok

21,8 százalékos visszaesés volt tavaly a nagy háztartásigép-piacon Magyarországon, így 2022-höz képest mintegy 302 ezer darabbal kevesebb, összesen 1 millió 40 ezer készülék talált gazdára a GFK adatai szerint. A mérséklődés itthon volt a legnagyobb az európai országokat nézve, a piac 154 milliárd forintra esett vissza. A szakértő szerint tavaly kevesebb alapgépcsere történt a háztartásokban és az újlakások építésének visszaesése is jelentős hatással volt a beépíthető készülékek piacára. Idén viszont a kormány által meghirdetett lakásfelújítási programok adhatnak masszívabb lökést a piacnak. 

2024. április 14. 12:10

Mit tehet a vasút a fenntarthatóbb turizmusért?

A MÁV-START szervezésében rendezték meg az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition idei rendezvényt, amely a tagvállalati vezetők közös munkájának legfőbb eseménye. 

2024. április 14. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09