A világ első teljes HDTV-kódoló csipje a Fujitsutól

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 21. 21:13
A Fujitsu H.246 csipje valós időben képes kódolni és dekódolni teljes felbontású HDTV-adásokat, ráadásul nagyon kicsi energiaigénnyel.
A médialejátszók gyártóinak kedvence lehet az az apró csip, melyre régóta várt az iparág. A Fujitsu terméke képes egyetlen csipben kezelni a kódolás és dekódolás teljes folyamatát. A különböző technikák jelentős áttörési pontja, amikor sikerül minden velük kapcsolatos funkciót egyetlen egységbe koncentrálni. Ez a tervezők és gyártók számára megkönnyíti az új termékek kibocsátását, felgyorsítja a fejlesztési folyamatot és a piaci bevezetést. A csip 1920x1080 (60i/50i) felbontású anyagokat képes valós időben kezelni, 256 MB beépített FCRAM segítségével, mindössze 750 mW teljesítményfelvétel mellett.

A kódolási képességei miatt felvevőkbe is szánt első változat a MB86H51 modellszámot kapta, és már július 1-jétől elérhető lesz a gyártók számára. Nyitóára ma még meglehetősen borsos, 247 dollár, ami a széria növekedésével arányosan hamarosan várhatóan jelentősen csökkenni fog. A karácsonyra szánt fogyasztói elektronikai készülékekben már bizonyosan találkozhatunk vele.
Kulcsszavak: Fujitsu HDTV

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental abroncsa megnyerte a német Auto Zeitung autógumi tesztjét is

Az Auto Zeitung német autós magazin szerkesztői legutóbbi nyári gumiabroncs-tesztjükben a Continental PremiumContact 7-et nevezték meg a „ragyogó győztesnek" (24/7. szám). Mind a vizes, mind a száraz vezetési teszteken a legmagasabb pontszámot érte el. A lap szakértői a 225/45 R 17-es méretben kilenc gumiabroncsot vizsgáltak egy BMW 120i-n, összesen 13 kritériumot szem előtt tartva. Európai, ázsiai és amerikai abroncsmárkák termékeit mérték fel.

2024. április 3. 11:37

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

A TCL megmutatja, milyen is a valódi moziélmény az otthonunkban

A TCL Electronics vezető szórakoztatóelektronikai brand és a világ két legnagyobb tévégyártójának egyike bemutatja, hogy milyen jellemzői vannak egy olyan tévének, amit kifejezetten a filmrajongók számára fejlesztettek ki. A TCL elkötelezett annak érdekében, hogy a mozik világát otthonok millióiba elvigye szerte a világon, és hogy egy ideális platformot hozzon létre a filmek szerelmeseinek, akik így valóban elmerülhetnek ebben az élményben.

2024. március 30. 12:39

Az ABB E-mobility a SMART márkájú villanyautót vásárlók otthonában kínál járműtöltési megoldást

A járművezetők régóta élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a járművüket már a vásárlás helyszínén testre szabhatják. Az új, prémium kategóriás, intelligens, teljesen elektromos hajtású SMART autómárkával ezt a választási lehetőséget és rugalmasságot most az otthoni töltő telepítésére is kiterjeszthetik, és az ABB E-mobility által nyújtott otthoni fulfillment (rendelésteljesítési) szolgáltatásnak köszönhetően könnyedén megszervezhetik a telepítést.

2024. március 25. 10:28

Átadták Magyarország legnagyobb autótöltő állomását

A Metrodom, a Smart Digital és a KIA  közös Metrodom IN/Charge esemény keretében adta át Magyarország eddigi legnagyobb autótöltő állomását a Metrodom River mélygarázsában. A lakópark több ütemben fejlesztett töltési infrastruktúrája összesen 336 EV autó töltésére lesz képes világviszonylatban is kiemelkedő technológiai teljesítménnyel.

2024. március 23. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09