Ólommentes processzorokat ígér az Intel

Milkovits Gábor, 2007. május 23. 21:07
Az Intel bejelentette, hogy 45 nanométeres eljárással készülő processzorai száz százalékban ólommentesek lesznek.
A jelenleg gyártott CPU-k az alaplap-csatlakozókon tartalmaznak ólmot, ami aztán komoly környezetvédelmi problémákat okozhat, a számítógépek életciklusának végén elsősorban a fejlődő országokban. Az ólomcsatlakozókat az Intel egy ón-ezüst-réz ötvözetből készült alkatrésszel váltja föl, amely kevésbé szennyezi a környezetet.

A világ vezető processzorgyártója az utóbbi években folyamatosan csökkenti a termékeiben felhasznált ólom mennyiségét; 2002-ben gyártották le az első teljesen ólommentes flashmemória-csipet, 2004-re pedig 95%-kal redukálták az általuk tervezett alaplapok ólomtartalmát.

A Greenpeace egy ideje rendszeresen listát közöl a technológiai cégekről, környezetvédelmi szempontok alapján rangsorolva őket. A lista amolyan szégyentáblaként hasznos ösztönzőnek bizonyult, a Lenovo vagy legutóbb az Apple például minden valószínűség szerint részben emiatt hirdetett zöld programot.
Kulcsszavak: processzor Intel

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Íme a legátfogóbb kisokos szünetmentes tápegység vásárlásához!

Még soha nem voltunk ennyire ráutalva az elektronikus eszközeinkre a digitalizáció korában. A folyamatos, szünetmentes áramellátás elengedhetetlen az otthoni munkavégzéshez és az online tanuláshoz éppúgy, mint a videójátékokhoz. 

2024. július 19. 13:15

Az Epson új nyomtatóival növelhető a termelékenység és a képminőség

Az Epson globális technológiai vállalat két új 64 hüvelykes festékszublimációs nyomtatóval egészíti ki az Európában is sikeres, legkeresettebb 64 hüvelykes festékszublimációs nyomtatóinak sorát. Az innovatív SureColor F9500 és SC-F9500H modellek a SureColor F9400 és SC-F9400H nyomtatókat váltják fel, és jelentős előrelépést kínálnak a termelékenység, a használhatóság és a képminőség terén.

2024. július 19. 11:40

Szigorodhat a piac: Két nyomtatóóriás fogott össze a cégekért és a környezetvédelemért

A legtöbb vállalkozás még ma is a papír alapú iratkezelést preferálja, ami egyrészt hatalmas terhet ró a környezetre, másrészt pedig olyan fejlesztést igényel a közeljövőben, ami fenntarthatóvá és hatékonnyá is teszi egyben az irodai működést. Ennek érdekében fogott össze két nyomtatóóriás, hogy a vállalkozások átállását megkönnyítsék.

2024. július 18. 11:36

Tedd biztonságossá az online kommunikációd idén nyáron

A Rakuten Viber szeretné emlékeztetni a felhasználókat arra, hogy a nyári kommunikáció nyüzsgésében hogyan maradjanak védettek és biztonságosak online. A Rakuten Viber mindig is arra összpontosított és figyel a jövőben is, hogy biztonságos és megbízható kommunikációs platformot nyújtson felhasználóinak, függetlenül azok tartózkodási helyétől. 

2024. július 17. 16:21

A Philips Monitors bemutatja a legújabb Evnia gaming monitort

Új miniLED gaming monitor érkezett a Philips Evnia termékcsaládjába. A Philips Evnia 32M2N6800M számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek minden játékos élményét feldobja. 

 

2024. július 17. 13:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59