Beteggé tesz a Wii

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 13. 19:21

Egy spanyolországi orvos új betegséget fedezett fel, melynek kiváltó oka a huzamosabb időn keresztüli Nintendo Wii-vel való játszás.

Egy orvosi szaklap a közelmúltban dokumentálta az első Wiiitis-megbetegedést, amelyet egy Barcelona-i orvos diagnosztizált az egyik páciensénél. A reumatológust egy teljesen egészséges, vállfájdalmakra panaszkodó fiatal férfi kereste fel, aki az előző napok során semmilyen megerőltető tevékenységet nem végzett. Hosszas kérdezősködés után a szakember megtudta, hogy az illető nemrég tett szert egy Nintendo Wii konzolra, és órákon keresztül teniszt játszott azzal. Az orvos szakvéleménye szerint a Wiimote nevű mozgásérzékelő távirányító intenzív használata váltotta ki a páciensnél az izületi fájdalmakat. A reumatológus a diagnózis felállítása után izomlazító krémet írt fel a betegnek és egy teljes hétig eltiltotta a játékgéptől.
A kilencvenes évek elején szintén nagy feltűnést keltett orvosi körökben az akkor aktuális Nintendo konzol, ugyanis gép vezérlőjének folyamatos nyomkodása ínhüvelygyulladáshoz vezetett.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09