Beteggé tesz a Wii

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 13. 19:21

Egy spanyolországi orvos új betegséget fedezett fel, melynek kiváltó oka a huzamosabb időn keresztüli Nintendo Wii-vel való játszás.

Egy orvosi szaklap a közelmúltban dokumentálta az első Wiiitis-megbetegedést, amelyet egy Barcelona-i orvos diagnosztizált az egyik páciensénél. A reumatológust egy teljesen egészséges, vállfájdalmakra panaszkodó fiatal férfi kereste fel, aki az előző napok során semmilyen megerőltető tevékenységet nem végzett. Hosszas kérdezősködés után a szakember megtudta, hogy az illető nemrég tett szert egy Nintendo Wii konzolra, és órákon keresztül teniszt játszott azzal. Az orvos szakvéleménye szerint a Wiimote nevű mozgásérzékelő távirányító intenzív használata váltotta ki a páciensnél az izületi fájdalmakat. A reumatológus a diagnózis felállítása után izomlazító krémet írt fel a betegnek és egy teljes hétig eltiltotta a játékgéptől.
A kilencvenes évek elején szintén nagy feltűnést keltett orvosi körökben az akkor aktuális Nintendo konzol, ugyanis gép vezérlőjének folyamatos nyomkodása ínhüvelygyulladáshoz vezetett.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17