Totális háború: egymillió vírus készenlétben

forrás Prim Online, 2007. június 19. 16:11

A Panda Software egészfrontos háborút hirdetett a vírusok ellen: egy európai szinten összehangolt akció keretében, hosszas kutató- és elemzőmunka eredményeképpen egymilliós vírusadatbázist állított össze.

A spanyol székhelyű Panda Software összes európai leányvállalatát koordinálva folytatta le azt a nagyszabású kutatómunkát, amelynek keretében egy egymillió teljesen egyedi vírust számon tartó adatbázis jött létre. A „gyűjteményt” (amely sajnos folyamatosan növekszik) egyelőre TotalScan nevű, ingyenesen elérhető alkalmazásukon keresztül tették elérhetővé.

– Ijesztő adat – nyilatkozott Sándor Zsolt, a cég magyarországi ügyvezető igazgatója –, hogy Magyarországra vetítve például minden tizedik emberre jut egy vírus. A Panda víruslaboratóriumaiban nagyon régóta készítették elő ezt az akciót, és számtalan egyeztetés után indítottuk el a projektet. Sajnos a prognózisaink azt mutatják, hogy a konvencionális módszerekkel egyszerűen alulmaradnánk.

A piacvezető pozíciót magáénak mondható Panda – melynek spanyol központjában egy paradigmaváltás első lépcsőjének nevezték a nyilvánossá tett adatbázist – totális háborút hirdetett. A www.totalscan.net címen elérhető kereső használata ingyenes, bárki profitálhat a hatalmas adatbázis előnyeiből.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: harc az alattomos támadások ellen

A digitális eszközök használata vitathatatlanul megkönnyíti az életünket, az online tájékozódást és ügyintézést. Az eszközökön tárolt érzékeny adatok védelme azonban fokozott óvintézkedéseket igényel minden tulajdonostól.

2024. július 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01