Hamarosan 3 milliárdan fognak mobilozni

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 27. 19:45

Egy ma közzétett tanulmány szerint már a nagyon közeli jövőben meg fogja haladni a mobiltulajdonosok száma a hárommilliárdot.

A The Mobile Word piackutató intézet a mai napon hozta nyilvánosságra legfrissebb felmérésének eredményeit, miszerint már júliusban eléri a mobilozók száma a 3 milliárdot, év végére pedig 3,25 milliárd személy fog hordozható telefonkészülékkel rendelkezni. A jelenlegi statisztikai adatok szerint olyan 6,6 milliárd lehet a Föld lakossága, így 2007 végére már szinte minden második embernek lesz saját mobiltelefonja.

"Az egymilliárdos álomhatár átlépéséhez húsz évet kellett várnia a szakmának, a kétmilliárdot már bő negyven hónap alatt sikerült meghaladni, s nem egész két esztendő szükségeltetik az újabb mérföldkő eléréséhez" - nyilatkozta John Tysoe, a The Mobile World egyik alapítója.

A piackutató elemzői azt prognosztizálják, hogy az idei mobilértékesítések 65%-a a fejlődő országokra fog esni, ugyanis az utóbbi időben ezekben a régiókban óriási mértékben nőtt a mobiltelefonok iránti kereslet. Ez legfőképpen annak tudható be, hogy a szolgáltatók egyre inkább csökkentik tarifáikat, és a gyártók is egyre több alacsony árkategóriás készülékkel jelennek meg a fejlődő piacokon.

Kulcsszavak: mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50