Porsche-mobillal válaszol Európa az iPhone-ra

MTI Sajtóadatbank, 2007. július 2. 08:35

Mobiltelefon készül a Porsche autógyár designműhelyében, és a Der Spiegel német hírmagazin szerint az ősszel debütáló luxusmobil lehet Európa válasza az Apple-féle iPhone csodatelefonra.

Nem újdonság, hogy autógyárak és divatcégek mobiltefon-modellhez adják a nevüket, jelent már meg például Lamborghini-logós Nokia telefon és Prada-mobil az LG-től. A P,9521 néven futó készüléken azonban a Porsche saját tervezői dolgoznak a designműhelyben, amelyet maga Ferdinand Alexander Porsche alapított 1972-ben.

A cég "az egyik vezető luxusmárka a férfi kiegészítők piacán" - hirdeti magáról a Porsche-részleg, és a telefon is igazi luxustermék: ára 1200 euró (294 ezer forint) körül lesz.

A 140 gramm súlyú, két centiméter vastag készülék masszív alumínium tokja az iPhone-hoz hasonlóan "szuperokos" szerkezetet rejt. Legnagyobb újdonsága a PIN-kódot felváltó ujjlenyomat-érzékelő, a beépített mp3-lejátszó pedig a 3,2 megapixeles digitális kamerával, a webböngészővel és az e-mail szolgáltatással együtt alapfelszerelés.

A Porsche-telefon lehet az ősz legnagyobb mobilszenzációja Európában - áll a Der Spiegel honlapján megjelent tudósításban. A német sportautógyár ráadásul mindent meg is tesz majd az izgalom fokozásáért, a tervek szerint ugyanis gyakran csak limitált szériákat dobnak piacra extrákkal, természetesen extra áron.

Kulcsszavak: Apple mobiltelefon iPhone

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17