Szélenergiával működő mobilakkutöltő

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 10. 07:45

Az Orange hamarosan egy olyan mobilakkumulátor töltőt fog piacra dobni, amely a szél energiájának segítségével tölti fel a lemerült energiaegységeket.

Mint ahogyan azt a mellékelt fotón is látni lehet, a Gotwind Wind Charger névre keresztelt terméket egy 30 cm-es propellerrel szerelték fel, és már egy gyengébb fuvallat is elegendő ahhoz, hogy a készülék működésbe lépjen. A mindössze 150 grammot nyomó eszköz 0.5 wattos teljesítményre képes, egy lemerült akkumulátort pedig megfelelő erősségű szél esetén hozzávetőlegesen két óra alatt tölt fel. A mobilszolgáltató elsősorban olyan személyeknek ajánlja a mini szélerőművet, akik gyakorta kirándulnak a természetben, ráadásul olyan kiegészítő tartozékokat is mellékel az alternatív energiát hasznosító töltőhöz az Orange, amelyek segítségével könnyedén rászerelhetik azt a majdani tulajdonosok sátraik tetejére.
Jelenleg a terméknek még csak a prototípusa létezik, azonban az Orange képviselői bejelentették, hogy rövidesen megkezdik a Gotwind Wind Charger sorozatgyártását és értékesítését is. A forgalombahozatal várható időpontját viszont nem közölték az illetékesek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50