Szerdán nyit az összezsugorított E3 videojáték-seregszemle

Milkovits Gábor, 2007. július 9. 19:02

Szerdán nyitja meg kapuit a hagyományosan legfontosabb videojáték-seregszemle az E3, amely idén új helyszínen és a nagyközönség helyett a játékfejlesztőkre összpontosítva kerül megrendezésre.

A 2006-os, a Los Angeles-i konferenciaközpontban rendezett E3-nak még 400 kiállítója és mintegy 60 ezer látogatója volt, az idén azonban új helyen, Santa Monicában, elszórt helyszíneken várják főként az észak-amerikai piacra fejlesztő szoftvercégeket. A megjelenés meghívásos alapon történik, ami azt jelenti, hogy a nagyközönség nem juthat be a kapukon. Nekik egy külön rendezvényt szerveztek „Entertainment for All Expo” néven, amely október 18-21. között kerül megrendezésre Los Angelesben. Előzetes beszámolók szerint a fentiek miatt igen sok kis cég, a legtöbb európai és ázsiai játékfejlesztő, valamint a hardvergyártók távol maradnak majd az idei E3-tól. Pedig tavaly éppen a hardverszektor kínálta a legnagyobb szenzációkat a Sony PlayStation 3 és a Nintendo Wii képében.

Phil Elliot, a brit GameSpot magazin szerkesztője a BBC-nek adott interjújában elmondta, hogy ezentúl minden valószínűség szerint a lipcsei Games Convention veszi majd át az E3 helyét, mint a világ vezető videojáték-kiállítása, és a távol-keleti tokiói, sanghaji és szöuli kiállításoknak is nagyobb figyelem jut majd.

Az idei E3 így is több régóta várt új videojáték bemutatkozásának ad majd helyet. Ilyen például a Ubisoft keresztes háborúk idejébe helyezett Assassin's Creed játéka, a Grand Theft Auto IV, a megújuló Liberty City, vagy a Killzone, a Guitar Hero III és a Rockband. A legtöbb új videojáték egyszerre több, PC, PS3, Xbox 360 és Wii platformon is megjelenik.

Kulcsszavak: játék kiállítás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09