A PS2 eladási rekord megdöntésére készül a Nintendo

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 15. 14:06

Az E3 konferencián Satoru Iwata, a Nintendo elnöke kijelentette, hogy vállalatuk a nemrég piacra dobott Wii konzollal a PlayStation 2 értékesítési rekordjának a megdöntésére készül.

A Nintendo-vezér szeme előtt nem kisebb cél lebeg, mint a Sony második generációs játékgépe eladásainak a túlszárnyalása. A jelenlegi statisztikai adatok szerint a PS2-ből világszerte több mint 120 millió darab kelt el, azonban Iwata szerint a Wii-ből ennél is több lel majd gazdára, így pedig elhódíthatnák a világ legsikeresebb konzolja címet a konkurens cégtől. A Nintendo játékgépe iránt óriási volt a kereslet az utóbbi hónapokban, és a premier időpontjától egészen 2007 márciusáig összesen hat millió készüléket értékesített a vállalat, 2008 tavaszáig pedig még 14 millió darab eladásával számol az elektronikai konszern. Természetesen ennek az a feltétele, hogy ezután se lankadjon a Wii iránti nagy érdeklődés.
Iwata szerint még a PS3-árcsökkentés sem állhat a Wii sikerének útjába, mivel a konkurens termék még mindig kétszer annyiba kerül, mint a Nintendo konzol.

Kulcsszavak: Nintendo játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01