Nintendo Wii-szoba egy kanadai edzőteremben

Milkovits Gábor, 2007. július 25. 18:29

Egy Vancouver-i edzőteremben a különféle gépek mellé egy olyan termet is berendeztek, ahol a Nintendo Wii és speciális távvezérlője segítségével végezhetnek gyakorlatokat azok, akiknek ehhez van kedvük.

Eddig is történtek már olyan kísérletek, hogy edzőtermekben a szobabiciklikre Playstation vagy Xbox konzolt kapcsoltak képernyővel és a megfelelő játékszoftverrel, a komplett „Wii workout station” elnevezésű virtuális edzőterem azonban ennél jóval komplexebb élményt ígér. A 130 négyzetméteres terembe látogatók ugyanis a valódi sporthoz szükséges testmozgásokat végezhetik a Wii távvezérlője segítségével, legyen szó akár teniszről, vagy éppen boxról. A valósághű élményt elősegítik a nagyméretű kivetítők, amelyeken a karakterek virtuális környezetben követik a játékosok mozgását.

Nathan Mellalieu, a Studeo 55 elnevezésű edzőterem tulajdonosa a sajtónak elmondta, hogy a Wii-termet igyekeznek beépíteni a látogatók normál edzésprogramjába, azaz bemelegítésként vagy levezetésként alkalmazzák. A döntő szempont az, hogy az emberek a konzol nyújtotta élmény segítségével minél inkább szórakozásnak tekintsék az egészséges testmozgást.

Kulcsszavak: Nintendo játék sport

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Utazási konferencia az Angyalok városában

A dinamizmust tükrözte az idei utazási világkiállítás, az IPW2024, és ezt sugározza a helyszín is: Los Angeles, Kalifornia.
 

2024. május 17. 18:51

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30