Elkezdődött a WCG világdöntő: négy magyar az amerikai csúcsdöntőben

forrás Prim Online, 2007. október 4. 19:04

A magyar csapat - közülük négyen
A világ legjobb játékosai gyűltek össze Seattle-ben, hogy a héten egymás ellen vívott viadalok révén, elnyerjék a World Cyber Games 2007 bajnoka címet, amelyet 12 kategóriában lehet kiérdemelni.

Október 2-án megérkezett a magyar csapat is Seattle-be. A négy magyar játékos a Samsung támogatásával kerülhetett ki a világ legnagyobb e-sport rendezvényre. Az 500 000 dolláros összdíjazású világdöntőn 75 ország 700 legjobb játékosa méri össze tudását és ügyességét. A magyar csapat az első napot az utazás és az időeltolódás kipihenésével töltötte, de 4-én már két magyar is, Gorky és Redwing egyaránt versenybe szállnak – tulajdonképpen a hivatalos megnyitó előtt, amelyre csak az esti órákban kerül sor. A nyitóünnepségen a nemzetek képviselői –  rangos sporteseményhez méltóan – országuk zászlója alatt vonulnak be és esküt tesznek a tiszta játékra.

A Samsung biztosítja az Xbox 360-as meccsekhez a HDTV-ket, a telefonkészülékeket a Samsung Mobil Challenge mérkőzésekhez és a csúcskategóriás monitorokat a PC viadalokhoz. Továbbá a mobilkészülékek, MP3 lejátszók és nyomtatók is a résztvevők rendelkezésére állnak.

Három LCD monitor típust választottak ki, amelyeken a döntőn játszanak a gamerek. A versenysorozatban idén először használják ezeket a monitorokat a játékokhoz. A 48 centis CX930B, a 931 CW és az 55 centis CX226CW nagy felbontásuk, gyors reakcióidejük és tiszta, éles képüknek köszönhetően megfelelnek a játékosok legmagasabb szintű igényeinek. Ezen belül a SyncMaster 931C típusú monitort a „WCG 2007” hivatalos monitorává választották.

A Samsung egy új mobilt is bemutat a rendezvény alatt, amely multimédiás kiegészítői révén méltán tarthat számot az érdeklődésre. A Samsung SGH-L760 a nagyméretű kijelzője révén irányítja magára a figyelmet. Mindemellett magában foglal egy 2 megapixeles kamerát, FM rádiót, illetve mp3 lejátszót is. Ezeken felül a telefon videófájlok nézegetésére is alkalmas, a beépített MPG4 tömörítésnek köszönhetően.

A Samsung az első lépéseit teszi meg a WCG-n való jelenlétével a játékipar irányába. A jövőre vonatkozó terveik szerint, a cég szeretne a robbanásszerűen fejlődő mobiljátékok piacának Is részesévé válni.

A Samsung bejelentette, hogy a Samsung ODD (Optical Disc Drives) divíziója biztosítja a World Cyvber Games 2007 hivatalos DVD íróit.

Kulcsszavak: Samsung játék verseny

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Bridgestone új négyévszakos defekttűrő gumiabroncsa

A Bridgestone továbbfejlesztette a prémiumkategóriás négyévszakos túraautó-abroncsát az egyedülálló DriveGuard Run-Flat (RFT) defekttűrő technológia beépítésével. Ezen újításnak köszönhetően a járművezetők egy defekt esetén még további 80 kilométert is megtehetnek akár 80 km/órás sebességgel, így biztosítva számukra a teljes biztonságot, kényelmet és nyugalmat. Az elektromos járművekre is alkalmas Turanza All Season 6 ENLITEN a DriveGuard RFT-vel felszerelve kiváló fékteljesítményt nyújt bármely évszakban, különösképp hó- és futásteljesítményt tekintve.

2024. június 25. 13:49

Ismét piacvezető lett a Huawei

A Huawei lett a világ leggyorsabban növekvő viselhető okoseszköz márkája 2024 első negyedévében a Canalys piackutató cég szerint.  A márka folyamatos innovációval erősíti piaci pozícióját, legújabb termékei, többek között a Magyarországon is elérhető HUAWEI WATCH FIT 3 és a HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition okosórák a felhasználók igényeire fókuszálva, sokoldalú funkcionalitással szélesítik a termékek palettáját.

2024. június 24. 16:39

A Continental élesben teszteli szuperszámítógépét

A Continental első alkalommal építette be tesztjárműbe, nagy teljesítményű számítógépét (HPC). Ezzel lehetővé vált számos funkciónak, mint például a vezetésbiztonsági rendszerek, az automatizált parkolás, vagy a holisztikus mozgásvezérlés egy járműalkalmazásban történő elhelyezése. 

2024. június 21. 13:07

Formatervezésiminta-oltalom védi a Széchenyi István Egyetem világrekorder autóját

A győri Széchenyi István Egyetem kiemelt figyelmet fordít szellemi vagyonának védelmére: az intézmény kutatóinak és hallgatóinak munkáit bejegyzett szabadalmak, mintaoltalmak és védjegyek sora óvja. Ezúttal a SZEnergy Team háromszoros világbajnok autójának alakját helyezték formatervezésiminta-oltalom alá, amely jogilag is garantálja, hogy a hallgatói mérnökcsapat nyerő karosszériája a jövőben is utánozhatatlan maradjon.

2024. június 21. 11:36

Kétméteres tévét venne a magyar, ha nem számítana az ár

Kitört a fociláz, a nagy sportesemények környékén pedig jellemzően fellendül a kereslet a televíziók iránt is. De milyen tévét vásárolnának a magyarok, ha nem lennének anyagi korlátaik, és ehhez képest milyen készülékkel rendelkeznek most? Az LG Magyarország friss országosan reprezentatív felmérést*  készített a magyarok tévévásárlási és -használati szokásairól, amelyből az is kiderül, hogy milyen szempontok alapján döntünk a vásárláskor, és mire használjuk a készülékeinket.

2024. június 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40