Kártyafüggetlen iPhone

Milkovits Gábor, 2007. október 22. 20:20

Az Apple és az exkluzív partneréül kiválasztott Orange egy kártyafüggetlen iPhone-verziót is forgalmaznak majd Franciaországban.

A döntés oka nem más, mint az, hogy a francia törvények értelmében nem szabad egy mobiltelefont kizárólag egy szolgáltatóhoz kötve forgalmazni. A gyakorlatban az a sajátos helyzet jön majd létre, hogy a hírek szerint 400 eurós induló árú hűségszerződéses készülékek mellett mind az Apple, mind pedig az Orange árusítani fogja a kártyafüggetlen verziót is, ez utóbbit azonban már drágábban. Hogy pontosan mennyiért, azt még nem lehet tudni, azt azonban igen, hogy a konstrukció kizárólag Franciaországra érvényes, azaz a többi európai piacon Amerikához hasonlóan csak az egy adott szolgáltatóhoz kapcsolódó, hosszabb távú hűségszerződéssel lesz megvásárolható az iPhone.

Egyelőre az sem világos, hogy az Apple milyen módszerrel tudja majd fenntartani ezt a sajátos helyzetet. Ha ugyanis a szoftverfrissítéseken keresztül próbálja az illegálisan kikódolt iPhone-okat működésképtelenné tenni, hogyan fogja például biztosítani, hogy ezek a kulcsfontosságú frissítések mégiscsak eljussanak a kártyafüggetlen francia iPhone-okhoz, anélkül, hogy ezeket is megbénítanák. Vagy ugyanígy megfordítva, hogyan érik majd el, hogy az esetleg csak nekik szánt frissítések ne jussanak el az illegálisan kikódolt készülékek tulajdonosaihoz.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi bemutatta a MIX Fold 4 és a Xiaomi MIX Flip készülékeket

A pekingi ShouGang Stadion adott otthont a Xiaomi rendezvényének, amelyen Lei Jun, a társaság alapító-vezérigazgatója megtartotta 2024-es beszédét, bemutatva az új Xiaomi MIX termékcsaládot. A Xiaomi újabb innovációt valósított meg az összehajtható telefonok terén, köszönhetően a felhasznált anyagokra, a szerkezetre és a hálózati funkcionalitásra is kiterjedő technológiai fejlesztéseknek. 

2024. július 22. 18:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59